Cum dorm oamenii astazi? De ce nu dorm femeile suficient? Cine sufera de apnee in somn? Ce impact are lipsa somnului asupra sanatatii?

-Discutati problemele de somn si simptomele acestora cu mediul dumneavoastra. Daca se suspecteaza o tulburare de somn, atunci medicul dumneavoastra va va trimite la un specialist in somn pentru un consult.
-Se utilizeaza o polisomnograma (sau PSG) ca metoda de diagnosticare a problemelor de somn pentru a determina tipul si severitatea unei tulburari de somn si tratamentul adecvat. Testul evidentiaza pauzele de respiratie, trezirile frecvente din somn si scaderile intermitente ale nivelurilor de oxigen din sange.
-Testele privind somnul pot fi efectuate acasa sau in laborator. Testele de acasa nu pot fi utilizate pentru a identifica apneea in somn.

Tratament apnee in somn

-Presiunea continuu pozitiva in caile respiratorii (CPAP) este terapia PAP cea mai frecventa si tratamentul de electie pentru ASO.
- Terapia asigura un flux usor de presiune a aerului prin caile nazale, folosind o masca.
- Presiunea aerului previne colapsul cailor respiratorii, permitand o respiratie libera in timpul somnului.
-Aceasta terapie non-invaziva poate atenua simptomele de ASO, atunci cand este utilizata conform indicatiilor.
Tratamentele alternative includ:
- Interventie chirurgicala
- Schimbari ale stilului de viata/comportamentului

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Beneficiile unui tratament regulat impotriva apneei in somn

  • Minimizarea impactului ASO
  • o Beneficiile suplimentare ale utilizarii regulate a tratamentului PAP pe timpul noptii includ:

- Cresterea nivelului de energie si atentie in timpul zilei
-Scaderea tensiunii arteriale
- Scaderea riscului de atacuri vasculare-cerebrale si cardiace
-Cresterea eficientei acasa si la lucru
- Imbunatatirea calitatii vietii

Indicele Philips pentru Sanatate si Bunastare: Rezultate privind somnul

Indicele Philips pentru Sanatate si Bunastare (Philips Index for Health and Well-being) este un studiu realizat in peste 20 de tari din intreaga lume. O parte din acest studiu s-a concentrat pe relatia dintre somn, pe de o parte, si sanatate si bunastare, pe de alta parte. Acest raport se bazeaza pe studierea unor esantioane din 10 tari din intreaga lume. Dimensiunile esantioanelor, metodologia si ponderarea rezultatelor au fost determinate pentru fiecare tara in parte pentru a reflecta cât mai bine posibil structura demografica a tarii respective. Aceste diferente trebuie luate in considerare in realizarea comparatiilor intre diferite piete. Pietele incluse aici au fost Spania, Franta, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia, Japonia, China, Turcia si Brazilia. Studiile s-au desfasurat pe o perioada de doua saptamâni in fiecare tara intre luna noiembrie 2009 si august 2010, si au inclus 13.746 de respondenti din toate tarile.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

1.Cum dorm oamenii astazi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri