Depresia este mai mult decat o stare neplacuta � este o boala serioasa. Daca toti ne simtim tristi uneori, nu suntem in apele noastre din cand in cand, unii oameni simt aceste sentimente foarte intens si pentru lungi perioade de timp, de cele mai multe ori, fara sa aiba un motiv anume. Aceasta este depresia.

Proiectul „A venit Urata!”, Urata fiind aceasta boala nesuferita si inchisa la culoare, prezinta pe langa interviul cu acest medic, testimonialele mai multor oameni care s-au lovit de depresie, pe parcursul vietii lor.

Intre acestia Neagu Djuvara, Mihaela Miroiu sau artista Carla Szabo dar si anonimi pe care lupta cu boala si cu reticenta celor din jur i-a epuizat, astfel incat prefera sa nu isi mai rosteasca numele.

Din pacate, la un moment dat, boala a venit fara sa imi dau seama. Nu stiam ca sunt bolnav. Nu vreau sa se stie numele meu iar daca as publica ceva scris as vrea sa fie sub pseudonim, pentru ca nu vreau sa dau explicatii nimanui despre boala mea. Am avut tot felul de experiente fie ca oamenii s-au speriat, fie m-au luat in deradere, fie nu mai aveam niciun fel de credibilitate in orice spuneam – pana si daca spuneam ca 1+1 = 2, imi ziceau ca nu am dreptate si prefer sa nu le mai spun (n.r. ca am suferit de depresie). Prefer sa nu ma mai joc cu lucrurile astea ca imi avariaza soarta. Nu e usor... e foarte greu (...) Ma macina ca nu pot sa spun (...) E o tortura pana la urma. Ce m-a dezamagit cel mai tare atunci cand eram bolnav era ca oamenii care ar fi putut sa ma ajute, au preferat sa spuna vorbe rele despre mine”, se destainuie unul dintre tinerii anonimi care a trecut printr-un astfel de episod al acestei boli extrem de perfide.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

De aceea, pentru noi insine, pentru binele celor apropiati care poate au trecut sau trec prin asa ceva, este important sa stim foarte bine ce inseamna depresia si sa nu aratam cu degetul, ci sa ajutam.

Cauze, incidenta si factori de risc

Cauza exacta a depresiei nu este cunoscuta. Multi cercetatori considera ca aceasta boala este provocata de anumite dezechilibre ale neurotransmitatorilor secretati la nivel cerebral, tulburari ce ar putea fi ereditare sau ce pot fi cauzate de evenimente din viata personala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri