Ti-ai simtit vreodata inima ca parca ar vrea "sa iasa" din piept sau dimpotriva ca bataile inimii sunt foarte rare? In mod normal nu ar trebui sa-ti simti inima cum bate.
Ti-ai simtit vreodata inima ca parca ar vrea "sa iasa" din piept sau dimpotriva ca bataile inimii sunt foarte rare? In mod normal nu ar trebui sa-ti simti inima cum bate.

De cele mai multe ori persoanele care au afectiuni cardiace sufera de palpitatii, insa nu este o regula si chiar si persoanele sanatoase au astfel de probleme. Palpitatiile nu apar singure si sunt insotite de stare de lesin si transpiratie.

De ce apar palpitatiile si la persoanele sanatoase? Cateva din cauzele cele mai frecvente sunt urmatoarele:

- excese alimentare, un stil alimentar haotic care contine multe grasimi
- consum exagerat de cafea si tutun
- schimbari hormonale
- menopauza
- efort fizic ridicat
- anemia
- febra
- depresii care te-au afectat mai mult decat in mod normal
- oboseala si stres peste limita normala

Si clima poate provoca aparitia acestor palpitatii. Cand presiunea atmosferica scade foarte multe, putem avea de astfel de probleme.

Asadar, ai grija la alimentele pe care le consumi si la cat te odihnesti.

Nu te lasa "prinsa" de oboseala si stres, evita excesele de orice fel si "alimenteaza-te" corect (evita cat poti de mult consumul de grasimi).

Este recomandat sa faci miscare zilnic; o scurta plimbare prin parc te va indeparta de scaunul biroului si de cel al autoturismului care parca dau impresia ca ti s-au "lipit" de fund. Si inca un sfat foarte important: consuma cat mai multe fructe si legume.

Daca palpitatiile nu dispar si sunt din ce in ce mai dese nu trebuie sa amani vizita la medic. Poti tine o evidenta orientativa a palpitatiilor, cat de intense si la ce interval se repeta pentru a-i putea comunica medicului specialist. Ti se va face EKG (electrocardiografie) care poate arata care este cauza palpitatiilor sau o intregistrare a inimii timp de 24 de ore.

De asemenea, medicul iti poate recomanda sa faci si un set de analize pentru a verifica modificarile care ar putea influenta in vreun fel aparitia palpitatiilor.

Ai mare grija pentru ca nu este de glumit cu palpitatiile, pot sa ascunda afectiuni care sa-ti afecteze sanatatea.

Un articol de Livia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri