Consumul grasimilor esentiale Omega 3 si Omega 6 aduce o varietate de beneficii organismului. Acestea sunt vitale dezvoltarii si reinnoirii celulelor, precum si unei activitati cerebrale normale. Grasimile esentiale imbunatatesc sanatatea inimii deoarece reduc nivelul de colesterol si implicit riscurile de a suferi un infarct.

Corpul nostru are nevoie de grasimi esentiale in fiecare zi, insa nu le poate produce –singura modalitate de a le oferi organismului fiind prin intermediul alimentelor consumate. Grasimile esentiale pot fi introduse cu usurinta in nutritia noastra zilnica prin alegerea alimentelor pe baza de uleiuri vegetale si renuntarea la cele care contin grasimi animale.

Pentru a optimiza aportul de grasimi esentiale, nu este nevoie de o schimbare radicala a alimentatiei si de renuntarea la produsele preferate. Este vorba numai despre schimbari mici insa de efect si cu efect... Spre exemplu, ar trebui reduse din meniul zilnic produsele lactate integrale, cum ar fi branzeturile grase, si carnea. Putem incerca, in schimb, sa folosim uleiul de rapita sau de floarea soarelui in asezonarea a cat mai multe preparate. Untul, de asemenea, bogat in colesterol, este recomandat sa fie inlocuit cu margarina tartinabila, deoarece aceasta este realizata din uleiuri vegetale si 20 de grame ne pot oferi exact cantitatea de grasimi esentiale de care aveti nevoie zilnic.

Grasimile animale precum untul sau slanina contin grasimi saturate, care nu sunt sanatoase pentru organism. Conform studiilor in domeniul nutritionale, grasimile saturate cresc nivelul colesterolului din sange si determina predispozitia la afectiuni ale cordului .

Rezolutiile sunt stabilite intr-o singura zi, insa, este nevoie de multi pasi mici de-a lungul anului pentru a le duce la bun sfarsit. Schimbarile mici dar eficiente pentru imbunatatirea starii de sanatate sunt usor de realizat si pe termen lung vor da rezultate mari. In concluzie, rezolutiile privind un stil de viata mai sanatos nu ar trebui sa ne dea intregul ritm peste cap. Este in regula sa facem si mici exceptii, cu conditia sa revenim la ceea ce ne-am propus.

Informatii oferite de Image Pr


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri