Consumul grasimilor esentiale Omega 3 si Omega 6 aduce o varietate de beneficii organismului. Acestea sunt vitale dezvoltarii si reinnoirii celulelor, precum si unei activitati cerebrale normale. Grasimile esentiale imbunatatesc sanatatea inimii deoarece reduc nivelul de colesterol si implicit riscurile de a suferi un infarct.

Luna ianuarie este acel moment din an in care persoane din intreaga lume isi fac rezolutii privind renuntarea la proastele obiceiuri si schimbarea stilului de viata. Cele mai multe dintre acestea se refera la adoptarea unui stil de viata mai sanatos prin: renuntarea la fumat, alocarea unui timp mai mare pentru sport si urmarea unei diete.

De cele mai multe ori, insa, uitam de rezolutia de an nou in doar cateva saptamani. Pentru a ne asigura ca reusim chiar sa indeplinim ceea ce ne propunem, cheia este tintim lucruri a caror realizare sta in puterea noastra.

Schimbari in alimentatie

Atunci cand vorbim despre schimbarea nutritiei este foarte important sa nu cadem in capcana miturilor alimentare. Fara indoiala, cel mai mare dintre acestea este cel potrivit caruia grasimile nu ar trebui sa faca parte dintr-o nutritie sanatoasa. Potrivit studiului realizat de Millward Brown pe un esantion de consumatori din 16 tari, 38% dintre repondenti au afirmat ca evita preparatele si alimentele care contin grasimi iar 59% au fost de parere ca grasimile nu fac parte dintr-o nutritie sanatoasa. Conform perceptiei acestora, vitaminele, mineralele, proteinele, fibrele si carbohidratii ar trebui incluse in meniul zilnic, insa nu si grasimile.

Grasimile, insa, sunt esentiale pentru organismul nostru si pana la 30% din energia de care avem nevoie pe parcursul unei zile, ar trebui sa provina din consumul acestora. Care este mecanismul? Organismul proceseaza alimentele consumate si le transforma in energia de care are nevoie pentru indeplinirea tuturor functiilor sale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

In cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate, aceasta energie este asigurata de cele trei categorii principale de nutrienti: carbohidrati, proteine si grasimi. Rolul grasimilor este acela de a asimila si a disemina in organism vitaminele (A, D si E), contribuind astfel la mentinerea sanatatii parului si a pielii. Mai mult decat atat, ele se comporta precum o rezerva de energie.

Grasimile in alimentatie

Consumul grasimilor esentiale Omega 3 si Omega 6 (grasimi polinesaturate) aduce o varietate de beneficii organismului. Acestea sunt vitale dezvoltarii si reinnoirii celulelor, precum si unei activitati cerebrale normale. Mai mult decat atat, grasimile esentiale imbunatatesc sanatatea inimii deoarece reduc nivelul de colesterol si implicit riscurile de a suferi un infarct sau alte afectiuni cardiovasculare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri