"Pneumoniile au o incidenta de 45 de cazuri/1000 de nou nascuti/an, incidenta care se reduce odata cu inaintarea in varsta. Acesta afectiune se incadreaza in categoria infectiilor pneumococice alaturi de boli precum: meningita, septicemia, otita medie, sinuzita sau bronsita.", a declarat Prof. Dr. Doina Plesca.

In lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde, in contextul in care in fiecare an, din ce in ce mai multi copii sunt victimele acestei boli . Multe decese ar putea fi evitate daca parintii, principalul factor de decizie cand vine vorba de sanatatea copiilor lor, ar fi mai informati. In incercarea de a preveni moartea a milioane de copii din intreaga lume, ziua de 12 noiembrie a fost desemnata Ziua Mondiala impotriva Pneumoniei (World Pneumonia Day). Organizatii si companii din toata lumea s-au alaturat cauzei si o sustin prin demersuri vizibile. In Romania, Societatea Romana de Pneumologie, Societatea Romana de Pediatrie, Spitalul Clinic de Copii “Grigore Alexandrescu”, alaturi de compania Pfizer sustin activ Ziua Mondiala impotriva Pneumoniei prin actiuni menite sa informeze si sa educe continuu familiile in vederea unui comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Ziua Mondiala impotriva Pneumoniei este o initiativa globala care isi propune sa educe si sa informeze parintii din intreaga lume cu privire la faptul ca pneumonia, boala care provoaca cele mai multe decese in randul copiilor cu varsta de pana la 5 ani, poate fi prevenita.

"Ziua Mondiala a Pneumoniei este o zi semnal si, concomitent, o alta modalitate de a atrage atentia asupra impactului acestei boli infectioase atat la copil cat si la adult. Un lucru este cert, faptul ca agresivitatea unei pneumonii din copilarie, dar si aplicarea unor metode pofilactice de la varste mici, dicteaza efectul la distanta pe plamanul viitorului adult unde evolutia este de multe ori ancorata in evenimentele din copilarie.", a declarat Prof. Dr. Florin Mihaltan - Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Pneumonia este o infectie a aparatului respirator care afecteaza varstele extreme (copiii si batranii). Pneumoniile au o incidenta de 45 de cazuri/1000 de nou nascuti/an, incidenta care se reduce odata cu inaintarea in varsta. Acesta afectiune se incadreaza in categoria infectiilor pneumococice alaturi de boli precum: meningita, septicemia, otita medie, sinuzita sau bronsita.”, a declarat Prof. Dr. Doina Plesca - Vicepresedintele Sectiei de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societatii Romane de Pneumologie. „In Romania, statisticile sunt extrem de ingrijoratoare, aproximativ 28% din decesele care apar in perioada 0-1 an sunt produse de afectiuni ale aparatului respirator. O pondere insemnata dintre sugari si copii sufera de pneumonie, cu toate ca exista modalitati de preventie pe care parintii ar trebui sa le cunoasca”, a adaugat Prof. Dr. Doina Plesca.

Leagăn pentru toată copilăria Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri