Medicii specialisti au prezentat pentru revista "O, The Oprah Magazine" cele mai importante controale medicale pe care trebuie sa le faca fiecare femeie in functie de varsta:

Cel mai bun mod de a preveni o boala este depistarea acesteia la timp. Desi pentru multe persoane nu este considerat ceva serios, controlul medical de rutina este extrem de important deoarece, cu ajutorul acestuia, ne putem controla organismul.

Medicii specialisti au prezentat pentru revista “O, The Oprah Magazine” (https://www.oprah.com/health/Doctors-Appointment-Scheduling-Guide-LLuminari ) cele mai importante controale medicale pe care trebuie sa le faca fiecare femeie in functie de varsta:

1. Varsta: 20 – 30 de ani
Examinarea medicala este destul de importanta si trebuie sa includa aproape toate testele necesare, de la sange, pana la testele pentru depistarea gastritei, a cancerului de colon sau a diabetului zaharat.

Ginecologie
Acest consult trebuie facut cel putin o data pe an. Examinarea include testul Papanicolau, examinare pelviana, examinarea sanilor si, pentru persoanele active sexual, teste pentru diagnosticarea bolilor cu transmitere sexuala. Pentru persoanele cu doi sau mai multi parteneri sexuali, testele Papanicolau si cele necesare pentru BTS trebuie facute la fiecare sase luni.

Stomatologie
Persoanele care nu prezinta carii, trebuie sa se prezinte pentru un consult de rutina si pentru curatarea dintilor o data la sase luni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Dermatologie
Persoanele cu pielea foarte deschisa la culoare sau cele care au un istoric familial de cancer de piele, trebuie sa mearga o data pe an la consult.

Daca aveti pe piele alunite a caror forma si marime se modifica mergeti urgent la un cabinet dermatologic.

Vaccinari
In ceea ce priveste vaccinarile, trebuie sa mergeti la medic daca aveti nevoie de vaccinul antitetanos (daca au trecut zece ani de la vaccinare), nu sunteti imuna la boli precum varicela, rujeola, oreion sau rubeola.

2. Varsta: 30 – 40 de ani
Daca aveti varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, pe langa cele mentionate mai sus, mai adaugati la controlul de rutina si examenul colesterolului.

Aveti nevoie de un astfel de control la fiecare cinci ani (daca rezultatul testului anterior a fost normal). Unii experti sunt de parere ca trebuie sa asteptati pana la varsta de 40 de ani pentru a face un astfel de control doar daca aveti un stil de viata sanatos, nu fumati, nu suferiti de vreo boala de inima, de obezitate, hipertensiune arteriala sau diabet zaharat.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri