Expunerea excesiva direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele (ex.melanom), arsuri si imbatranire accelerata a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor, dar si reducerea eficientei sistemului imunitar.

Comunicat de presa

Specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii recomanda evitarea expunerii la radiatiile ultraviolete (UV) solare.

Expunerea excesiva direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele (ex.melanom), arsuri si imbatranire accelerata a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor, dar si reducerea eficientei sistemului imunitar.

Cu toate ca exista dovezi care evidentiaza beneficiile pentru sanatate si rolul important in producerea de vitamina D la expunerea in cantitati mici la radiatia UV, specialistii atentioneaza asupra utilizarii corecte a produselor pentru protectie solara si alegerii unei metode eficiente de protectie pentru expunerea in conditii de siguranta la radiatiile UV solare.

Recomandari pentru populatie privind expunerea directa la razele solare:

• Evitati expunerea excesiva la soare in orele de varf (11-17)
• Cautati umbra
• Purtati palarie
• Purtati haine pentru protectie care acopera cat mai mult din suprafata corpului
• Purtati ochelari de soare;
• Folositi corect produsele pentru protectie solara
• Protejati sugarii si copii.NU expuneti direct la soare sugarii si copii mici; acestia trebuie sa ramana la umbra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Pentru o utilizare corecta a produselor de protectie solara:

• Nu utilizati niciodata produsele pentru protectie solara ca unic mijloc de protectie; asociati produselor de protectie solara si alte mijloace de protectie (ex. Ochelari de soare, palarii etc).
• Produsele pentru protectie solara NU trebuie sa fie prima dumneavoastra alegere pentru prevenirea cancerului de piele.
• Produsele pentru protectie solara nu trebuie sa fie utilizate cu scopul de a prelungi expunerea la soare.
• Alegeti un produs pentru protectie solara adaptat tipului dumneavoastra de piele si conditiilor de expunere (mai multe informatii se gasesc la adresa www.ispb.ro).
• Alegeti un produs pentru protectie solara care protejeaza atat contra radiatiilor UVB, cat si contra radiatiilor UVA.
• Aplicati o cantitate generoasa de produs pentru protectie solara.
• Reinnoiti frecvent aplicarea produsului pentru protectie solara.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, la nivel mondial in anul 2000, peste 200 000 de cazuri de melanom au fost diagnosticate, au existat 65 000 de decese asociate cu melanomul, si aproximativ 18 milioane de oameni au orbit ca rezultat al cataractei, dintre aceste cazuri 5 % fiind direct atribuibile expunerii la radiatiile UV.

In anul 2007, datele Centrului de Statistica Medicala au relevat o incidenta a melanomului in tara noastra de 1, 1 la 100 000 locuitori (ambele sexe).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri