22 Iulie 2010 publicat în Sanatate 26 share-uri

Descoperirea celulelor nemuritoare porneste dintr-o poveste trista si impresionanta, facand istorie acolo unde am putea crede ca doar Zeii au acces. Celulele HeLa au fost prelevate "pe furis" de un medic pasionat, cu o intuitie ascutita. Vestitele, protejatele si misterioasele celule HeLa au reprezentat primele fractiuni umane care s-au vandut.

Tot celulele HeLa au fost printre primele care au zburat in numeroase expeditii spatiale, pentru a se studia efectele lipsei gravitatiei si a cosmosului asupra corpului uman.

Celulele HeLa au pus bazele cercetarilor histologice si tot cu ele a debudat ingineria genetica. Asadar fertilizarea, “harta” genetica, pana si clonarea sau tehnicile de manipulare genetica – toate acestea au avut la baza studii pe celulele HeLa.

Ele au stat totodata temelie celor mai mari studii din lume, finantate puternic cu sume incredibile si tot ele sunt folosite azi ca suport pentru descoperirea unor leacuri ca cele pentru cancer.

Familia femeii a aflat tarziu de celulele ce facusera deja mare valva in lumea medicala si sotul acesteia, alaturi de copii si rude au incercat sa primeasca macar o parte din sumele pe care aceste celule se vindeau sau din profitul utlizarii lor, insa n-au avut mult succes intr-un regim in care printre randurile legii statea nescris rasismul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Astazi putem spune ca nenorocul unei femei a reprezentat norocul omenirii si ca de numele ei vor sta legate unele din cele mai mari si fascinante descoperiri medicale, nascand istoria multor adevaruri nespuse.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Hipnoterapia - o interventie spectaculoasa si rapida

Curiozitati, intrebari si lamuriri: Lichidul Amniotic

5 lucruri ciudate pe care unii oameni le fac in somn


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri