27 Mai 2010 publicat în Sanatate 1 share-uri

Oamenii care prezinta simptomele depresiei au cu 60 % mai multe sanse sa se imbolnaveasca de diabetul de tip 2. Cu cat apar mai multe episoade de depresie cu atat mai ridicat este si riscul dezvoltarii acestei boli. cei care obisnuiesc sa doarma in timpul dupa-amiezii prezinta cu pana la 26% mai multe sanse sa se imbolnaveasca de diabet.

Diabetul poate provoca caderea parului

Diabetul este o afectiune in care glucoza nu mai poate fi folosita in conditii optime de catre tesuturi. Daca suntem diabetici glucoza nu mai poate fi absorbita de celulele organismului si incepe sa se colecteze in sange. Cantitatea mare de zahar in sange duce la formarea unor depuneri de gasime pe vene si artere ce au drept consecinta o circulatie saraca. Cum crestera parului este strans legata de fluxul sanguin apare inevitabil fenomenul de cadere a parului sau, in unele cazuri, iritatii si infectii ale pielii scalpului. Astfel, in cazul diabeticilor dermatologii recomanda o mai mare atentie pentru ingrijirea parului si a scalpului: folosirea unor sampoane dermatocosmetice pentru regenerarea parului si anti-matreata, spalatul de maxim doua ori pe saptamana, utilizarea unor masti hranitoare si hidratante si, bineinteles, consultul de cel putin trei ori pe an al medicului specialist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Mai multe informatii si sfaturi despre diabet si problemele de nutritie se pot găsi pe site-ul singurului targ de nutritie si diabet: www.expodiabet.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri