Sanatatea sexuala prezinta o importanta mare intr-un cuplu care are nevoie, in afara tuturor caracterelor de buni prieteni (intelegere, sustinere, sfatuire etc.) si de atractie fizica si satisfactie sexuala.

De asemenea unele alimente, in special fructele si legumele, aduc o mare cantitate de fructoza necesara formarii spermei si hranirii spermatozoizilor. Astfel pentru barbati aceste alimente imbunatatesc calitatea acesteia si chiar... gustul (specialistii spun ca un cosnum zilnic de fructe si legume determina un gust mai dulce al spermei).

Femeilor li se recomanda sa consume zilnic lactate si iaurturi pentru o buna sanatate sexuala si pentru a le furmiza mult calciu. Femeia este mai sensibila in fata pierderilor de calciu fata de barbati, ele pierzand acest mineral lunar in timpul sangerarilor menstruale, alaturi de alti nutrienti, minerale si vitamine care se pierd odata cu sangele menstrual. Totodata femeile sunt mai predispuse sa cada in “plasa” dietelor drastice, astfel echilibrul lor mineral, dar si hormonal este adesea agresat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

BTS-urile

Daca unul din parteneri a fost diagnosticat cu o BTS (boala cu transmitere sexuala) trebuie obligatoriu intrebat medicul daca vor fi tratati ambii parteneri. Nu neglijati acest aspect si urmati cu strictete medicatia. De asemenea femeilor li se recomanda efectuarea anuala a testului Babes-Papanicolau si a celui de secretii pentru a evalua sanatatea intima dincolo de prezenta sau absenta simptomelor, caci, dupa cum am spus mai sus, sunt unele afectiuni genitale asimptomatice.

Un articol de Iulia DIBU

Sursa: Healthy.ro; Foto principala: Hepta.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta care combate arsurile la stomac

7 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

20 de modificari care apar pe masura ce imbatranim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri