1 Iunie 2023 publicat în Sanatate 23 share-uri

Îngrijirea dentară joacă un rol crucial în menținerea sănătății orale generale și în prevenirea afecțiunilor dentare. Prevenirea bolilor dentare și menținerea unor practici bune de igienă orală sunt esențiale pentru un zâmbet sănătos și starea generală de bine.

Tocmai de aceea, vizitele de rutină la dentist sunt deosebit de importante pentru îngrijirea preventivă. Dentistul poate identifica semnele timpurii ale problemelor dentare, poate efectua igienizări profesionale pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene și poate oferi sfaturi pentru menținerea unei bune sănătăți orale.

Iar în cadrul stomatologiei există numeroase manopere care asigură scăderea sau amânarea apariției proceselor carioase. Dintre metodele de prevenție pe care le avem la îndemână se numără:

-evaluarea incidenței cariei dentare de la o vârstă cât mai mică

-educația timpurie despre igiena dentară și metodele auxiliare de igienă

-controale periodice, igienizare, fluorizare

-sigilarea șanțurilor și fosetelor dinților temporari și permanenți

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes

-igiena alimentației

În articolul de astăzi, doamna doctor Mina Vasiliu, fondatoarea Clinicii Dent Perfect, vorbește despre sigilarea dinților, o metodă de profilaxie prin care se reduce incidența apariției proceselor carioase pentru copiii cu vârstă preșcolară, școlară și adolescenți. OMS a introdus sigilarea între cele 4 metode de prevenire a apariției cariei dentare, alături de fluorizarea locală, generală, igiena alimentației și cea buco-dentară.

Cum se realizează sigilarea dentară

Dinții recent erupți în cavitatea bucală au o morfologie bine exprimată, având pe suprafața ocluzală (cea cu care se face masticația) sau pe suprafața palatinală (în cazul dinților frontali) cuspizi, fosete și șanțuri ocluzale. Aceste particularități morfologice creează zone de retenție accentuată și, de asemenea, zone care se igienizează cu dificultate și mare atenție, ceea ce în cazul copiilor este greu de obținut. Enzimele și placa bacteriană staționată în acele zone cresc nivelul de aciditate și, în timp, duc la apariția proceselor carioase.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie

Pentru a preveni acest lucru se apelează la sigilarea fosetelor și șanțurilor ocluzale/palatinale. În marea majoritate a cazurilor, metoda de sigilare se efectuează fără a se interveni cu freza dentară pe suprafața de smalț. După un prealabil periaj, se aplică o substanță care umple mecanic zonele retentive și aplatizează morfologia, făcând astfel mai facilă curățarea suprafeței dentare.

Sunt situații când se observă o colorație a șanțurilor și fosetelor sau când la consultație cu sonda dentară se palpează zone întrerupte. În acest caz, pentru a face sigilarea corectă, se execută inițial o enameloplastie (adică se îndepărtează un strat extrem de fin de smalț, lărgindu-se fosetele) și ulterior se aplică materialul de sigilare. Materilele de sigilare sunt ca o fină pelicula și sunt biologice, ele se polimerizează.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

Când se recomandă efectuarea sigilărilor dentare

Se recomandă ca sigilările dentare să fie efectuate cât mai rapid după erupția dinților, atât la cei temporari, cât mai ales la cei definitivi, pentru pacienții cu igienă deficitară sau care consumă cantități mari de dulciuri, băuturi carbogazoase.

Pentru a face mai captivantă metoda, pentru cei mici există materiale colorate utilizate la sigilarea dentară. De asemenea, aceste materiale colorate sunt de ajutor și pentru părinți, întrucât le permit să verifice integritatea sigilărilor de-a lungul timpului (dacă a dispatut culoarea de pe dinte înseamnă că pelicula fină de material a fost dislocată în timpul masticației).

Pentru consultații și tratamente de specialitate de ultimă generație, ne găsiți la adresa noastră din

Strada Dr. Iacob Felix nr.76, Sector 1 București sau ne puteți contacta la (021) 320 60 90 / 0744 335 475.
Susține-ți frumusețea din interior! Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

www.dentperfect.ro

Sursa foto articol: Roman Samborskyi/ shutterstock.com


Dr. Mina Camelia Vasiliu este fondatoarea clinicii Dent Perfect (www.dentperfect.ro), clinica dedicată unui zâmbet frumos și sănătos. Este absolventă a Facultății de Stomatologie, Universitatea...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri