23 Mai 2023 publicat în Sanatate 17 share-uri

Grija pentru propria persoană poate fi, în zilele noastre, un lucru pe care îl neglijezi. Agitația cotidiană te face să spui că nu ai timp să te ocupi de nevoile tale și de lucrurile care îți fac plăcere cu adevărat. Oprește-te o clipă și analizeaza-te. Întoarce-ți privirea către interior și amintește-ți, ca la zborul cu avionul, că este important să fii tu pe primul loc și abia apoi îi vei putea ajuta și pe ceilalți.

În perioadele lungi de stres, ficatul are cel mai mult de suferit. De aceea, te simți obosită și fără vlagă. Una dintre cele mai importante funcții ale ficatului este aceea de a detoxifia organismul. Iată câteva sfaturi utile, care să te ajute să ai grijă de ficatul tău și să trăiești cu mai multă energie, în fiecare zi.

Alimentația sănătoasă

Legumele, fructele și ceaiurile ar trebui să fie parte a dietei noastre zilnice. Un program de mese bine stabilit, cu alimente care se digeră ușor, cu salate și ceaiuri de anghinare sau cu cât mai multă verdeață, vor ajuta ficatul să funcționeze mai ușor. Dacă începi dimineața cu un mic dejun sănătos, cum ar fi un smoothie de fructe proaspete, vei avea energie pentru întreaga zi. Încearcă la prânz o salată cu grătar sau o ciorbă, iar seara, o gustare simplă. Evită prăjelile, pe cât poți de mult. De asemenea, ferește-te de alimentele procesate și bogate în zahăr, dar și de grăsimile saturate. Acestea pun presiune pe ficat și îl inflamează.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Hidratarea

Ai tendința să spui că nu ai timp să bei apă și că mereu ești pe fugă? O hidratare corectă (cel puțin doi litri de lichide pe zi) ajută ficatul să se regenereze. Dimineața și seara, cu două ore înainte de culcare, bucură-te de un ceai de plante, care să te liniștească. Evită excesul de alcool și băuturile acidulate și ai grijă la cantitatea de cafea pe care o consumi în fiecare zi.

Mișcarea

Câteva exerciții fizice, fără a depune un efort prea mare, te pot ajuta să fii mai energică. Alege să faci 30 de minute de stretching în fiecare zi. Le poți efectua chiar la tine acasă și nu este nevoie să plătești un abonament la sală pentru asta. Ia-ți, de asemenea, jumătate de oră pauză și fă o plimbare prin parc sau chiar pe străzile cartierului în care locuiești. Astfel, vei reduce stresul acumulat peste zi și vei fi mai relaxată.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Reducerea stresului

Un alt factor dăunător pentru ficat este stresul continuu. Încearcă să îți organizezi timpul încă de la primele ore ale dimineții sau chiar cu o seară înainte. Creează-ți o rutină în ceea ce privește programul de acasă, dar și pe cel de la serviciu. Planifică programul zilei și notează acest lucru, ca să îți fie mai ușor.

Încearcă să faci yoga, pilates sau meditații. Practică zilnic recunoștința și stima față de propria persoană. Fii blândă cu tine și odihnește-te cât ai nevoie. Încearcă să dormi opt ore pe noapte. Aerisește bine camera în care stai și ai grijă să fie o temperatură optimă, de maximum 21 de grade.

Iubirea de sine, grija față de propria persoană, bucuria de viață sunt elemente vitale pentru sănătatea ficatului și a întregului organism. Alege să trăiești sănătos și găsește sens în fiecare lucru pe care îl faci. Din interiorul tău spre exterior, fii atentă la ce simți, la ce trăiești, dar și la ce consumi în fiecare zi. Corpul tău este lucrul tău cel mai de preț.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri