Tragicul caz în care o elevă în vârstă de 14 ani s-a înecat la școală cu un jeleu și a murit a șocat o țară întreagă. Medicii susțin că acordarea primului ajutor medical trebuie să fie predat în școli și nu doar. Medicul Tudor Ciuhodaru prezintă o serie de măsuri care se aplică în cazul înghițirii unui corp străin.

Avertizările făcute de medici în cazul în care o persoană se îneacă

Cazul fetiţei de 14 de ani de la Cluj, care a decedat după ce s-a înecat cu un jeleu la școală a zguduit o țară întreagă. O situație banală la prima vedere, însă finalul a fost devastator.

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că manevra Heimlich trebuie să o cunoască oricine, deoarece poate salva viața omului de lângă tine.

„Nu uitaţi de manevra Heimlich (salvare de la sufocare). Sunt 10 lucruri esenţiale. Toţi ar trebui să ştim să facem asta. O manevră simplă ar putea salva viaţa celui de lângă tine şi ţi-ar putea salva viaţa. O fetiţă de 14 de ani a murit după ce s-a înecat cu un jeleu la şcoală. NU era singură şi nu e singura viaţă irosită. Românii mor fără a li se aplica la timp manevra salvatoare”, spune medicul, pe Facebook.

Specialistul menționează că manevra Heimlich este metoda de dezobstrucţie a căilor aeriene în cazul unui pacient care se sufocă prin aspirarea unui corp străin. Acesta susține că primul ajutor medical trebuie să fie predat în toate școlile din România, metodele de salvare trebuie învățate și exersate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

„Trebuie învăţată şi exersată în toate şcolile din România împreună cu multe alte noţiuni de prim ajutor, aşa cum prevedea legea Ciuhodaru ce ar fi putut deja salva mii de vieţi. Altfel, lipsa educaţiei pentru sănătate este frecvent letală. Până când parlamentarii vor adopta proiectul meu de lege, trebuie să ştiţi să faceţi 10 lucruri esenţiale”, precizează acesta.

Cititi continuarea pe 9news.ro

Foto fr şi main: Toywork /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri