Ne bucuram cu totii, de la mic la mare, de lumina si caldura prietenoasa a soarelui, dar uitam ca razele ultraviolete sunt cel mai mare dusman al pielii. Aflam de la Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog cum sa ne ferim de efectele nocive ale soarelui, indiferent de anotimp.

Odata cu venirea primaverii, odata cu apropierea verii ne dorim sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, in semn de razbunare, parca, pentru lunile in care ploile si zapezile ne-au tinut inchisi in casa. Ne bucuram cu totii, de la mic la mare, de lumina si caldura prietenoasa a soarelui, dar uitam ca razele ultraviolete sunt cel mai mare dusman al pielii. Aflam in continuare de la Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog la Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center, cum sa ne ferim de efectele nocive ale soarelui, indiferent de anotimp.

Expunerea la soare cate 15-20 minute pe zi, de 3 sau 4 ori pe saptamana este benefica pentru sanatatea organismului: are o actiune antimicrobiana naturala si ajuta la tratarea anumitor boli precum psoriazisul, eczema cronica sau lichen plan. De asemenea, razele soarelui stimuleaza organismul sa produca Vitamina D ce are un rol esential pentru absorbtia calciului in organism.

In ceea ce priveste expunerea prelungita la soare, multi dintre noi sunt de acord cu faptul ca un ten bronzat arata mai bine si mai sanatos. In realitate insa, bronzul este oglinda agresiunii solare asupra pielii. Efectele nocive ale expunerilor excesive la radiatia solara sunt multiple, ajungandu-se la un proces de imbatranire cutanata prematura si la aparitia precoce de pete solare si pistrui. Mai mult, actiunea directa a razelor soarelui determina aparitia cancerelor cutanate si scaderea imunitatii organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Razele UVA conduc la aparitia ridurilor

Cunoasterea adversarului este primul pas in castigarea unei lupte. Astfel pentru a ne proteja cu succes de agresivitatea razelor solare este foarte important de stiut ca acestea sunt formate din mai multe tipuri de radiatii. Dintre acestea, cele care pot afecta pielea sunt:

- Razele in infrarosu (IR) - dau senzatia de caldura, dar deshidrateaza tegumentul si produc dilatarea vaselor de sange la nivelul pielii, accentuand problemele circulatorii preexistente;
- Razele UVA - au o putere de penetrare mare la nivelul pielii, conducand la aparitia ridurilor si accelerearea fotoimbatranirii;
- Razele UVB - au o putere mai mica de penetrare a pielii, stimuleaza bronzul si secretia de Vitamina D, dar sunt principalele responsabile de arsurile solare si de imbatranirea prematura. Mai mult, razele UVB stimuleaza productia de melanina de la nivelul celulelor din piele (melanocite), care sub actiunea ultravioletelor sufera un proces de transformare, urmata de crestere si diviziune rapida, avand ca rezultat aparitia de cancere cutanate (melanom malign).

Împreună în arte și simțiri Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri