Primavara vine cu verdeturi din abundenta si legume de sezon de care trebuie sa profitam din plin. Recomandarile nutritionistilor se axeaza pe preparatele si salatele specifice sezonului, dar si pe alimentele care sunt in general considerate sanatoase. Pentru o buna energizare a organismului, o detoxifiere intensa si o nutritie echilibrata care sa permita mentinerea siluetei avem mai multe recomandari.

Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame).

Tot primavara apar si corcodusele, care pot fi consumate in stare cruda sau pot fi folostie pentru acrirea ciorbelor. Acestea aduc un aport crescut de vitamina C in organism, cunoscuta ca fiind cel mai puternic antioxidant pentru corpul nostru.

Alte alimente pe care sa le consumi primavara si nu numai

In afara alimentelor specifice sezonului de primavara nu trebuie sa omiteti din meniul zilnic cerealele cu lapte de la micul dejun. Este important ca in fiecare zi sa beti cel putin o cana cu lapte. De asemenea nu uitati fructele, sunt recomandate 3-5 fructe pe zi. Proteinele trebuie incluse si ele in meniu, se recomanda o friptura de pui sau de peste pe zi, la masa de pranz, alaturi de o garnitura de legume sau o salata. Evitati dulciurile, glucidele din alimentatie trebuie sa provina in special din fructe. Bucurati-va de primavara si fiti pozitivisti!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Invata si tu sa masori tensiunea arteriala

15 urmari negative ale unei diete drastice

Prezinti simptomele unei BTS?

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri