Slaninuta afumata se taie frumos in cubulete, in timp ce ceapa se taie solzisori. Bucatile de carne de pui se adauga deasupra cartofilor, iar totul se scalda in sos consistent. Servit fierbinte, cu mamaliguta calda, papricasul de pui este delicios. Pofta buna sa aveti!

Ingrediente:

-1 pui durduliu
-150 g slaninuta afumata
-3 cepe mici
-2, 3 linguri ulei
-60 g boia dulce


-1 ceasca mare vin alb
-4 linguri smantana
-suc proaspat de la ½ lamaie
-cimbru
-2 boabe cuisoare
-5 cartofi
-sare
-1 legatura patrunjel verde

Preparare:

Puiul se taie in bucati, se spala, se curata bine si se lasa sa se scurga de apa. Slaninuta afumata se taie frumos in cubulete, in timp ce ceapa se taie solzisori. Intre timp, intr-o tigaie mare sau intr-o cratita, uleiul se pune la incins, iar dupa ce se infierbanta se adauga si cubuletele de slanina si ceapa, lasandu-se sa se rumeneasca. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.

Peste ceapa si slaninuta se adauga si bucatile de carne, peste ele pudra de boia si boabele de cuisoare. Se stropeste totul cu vin si zeama de lamaie, se adauga sare, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, la un foc mic. In momentul in care carnea este bine patrunsa, vasul se indeparteaza de pe foc. Dupa ce s-a mai racit putin, se adauga si smantana. Separat, intr-un alt vas, cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cuburi mai mari care se pun la fiert in apa cu sare. Se scot din apa cand sunt fierti si se asaza pe o farfurie plata. Bucatile de carne de pui se adauga deasupra cartofilor, iar totul se scalda in sos consistent. Servit fierbinte, cu mamaliguta calda, papricasul de pui este delicios. Pofta buna sa aveti!

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri