8 August 2022 publicat în Sanatate 1 share-uri

Îți dorești să devii mamă, dar testele tale de sarcină rămân, lună după lună, negative? Iată care sunt cele mai probabile cauze ale acestei situații și când e cazul să mergi la medic pentru mai multe investigații.

  1. Problemele de sănătate

Statistic vorbind, una din zece femei cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 ani întâmpină probleme în momentul concepției.

Printre problemele de sănătate care pot îngreuna obținerea unei sarcini se numără:

  • boala inflamatorie pelvină;
  • sindromul ovarului polichistic, chist ovarian, insuficiența ovariană primară;
  • siclemia;
  • endometrioza, fibroamele și polipii uterini;
  • afecțiunile tiroidiene.
  1. Problemele legate de greutate

Femeile care au o greutate corporală mult sub sau mult peste ceea ce ar fi considerată o valoare normală pentru înălțimea lor pot întâmpina dificultăți în a obține o sarcină. Malnutriția poate determina dereglarea ovulației. Obezitatea se asociază frecvent infertilității, tot prin tulburări ale ovulației.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Menținerea unei greutăți corporale adecvate și a unui indice de masă corporală cu valoarea cât mai apropiată de 25 sunt esențiale pentru obținerea rapidă a unei sarcini. O alimentație echilibrată și o rutină în ceea ce privește exercițiul fizic sunt foarte importante.

  1. Lipsa de informare a viitorilor părinți

Există un număr foarte mare de femei care nu își cunosc corpurile și care nu înțeleg cum funcționează sistemul lor reproducător. Accesul la informație este redus, iar femeile care învață, totuși, câte ceva pe acest subiect sunt convinse că un ciclu trebuie să dureze 28 zile și că ovulația se produce la două săptămâni dupa menstruație, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Fiecare femeie este unică, ceea ce dă naștere la o mulțime de situații particulare. Mai mult decât atât, puține persoane sunt suficient de informate încât să cunoască detalii, de pildă faptul că folosirea lubrifianților poate reduce mobilitatea spermei.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!
  1. Stresul

Atunci când vine vorba despre obținerea unei sarcini, stresul este un inamic a cărui forță este adesea subestimată. Sigur ai vorbit cu măcar o prietenă despre dorința voastră de a avea un copil, caz în care ai auzit sfaturi de genul „Relaxează-te și-o să vină de la sine”.

Stresul la muncă are un cost asupra sănătății tale. Stresul în familie, nerăbdarea de a concepe, temerile că ar putea fi ceva în neregulă și că din această cauză bebe se lasă așteptat sunt câteva dintre motivele care determină activarea glandelor suprarenale și creșterea secreției de adrenalină.

O sinteză semnificativă de corticosteroizi, caracteristică unul organism în stare de alarmă, interferează cu echilibrul hormonilor sexuali și reduce șansele unei sarcini. Iar o femeie care se simte presată, de cauze exterioare sau intrinseci, să rămână însărcinată cât mai curând, își reduce semnificativ șansele de a deveni mamă într-un interval de timp scurt.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Desigur, este de dorit să înveți să gestionezi stresul astfel încât să nu îți afecteze sănătatea, dar uneori acest lucru nu e suficient, deoarece infertilitatea poate fi plurifactorială. Așadar, dacă au trecut mai mult de 12 luni de încercări (6 luni, în cazul femeilor cu vârsta mai mare de 35 ani), iar bebe încă se lasă așteptat, programează o consultație la un medic specialist în infertilitate.

  1. Lipsa de somn

Oboseala face parte din viața de adult și avem, cu toții, perioade mai solicitante, dar lipsa cronică de somn are un impact puternic asupra sănătății fiecăruia dintre noi. Atunci când nu dormi suficient, corpul intră într-o stare de stres, sistemul imunitar își reduce eficiența, pacientul devine mai predispus la infecții, care evoluează cu febră.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Febra poate afecta, temporar, sănătatea și vitalitatea spermatozoizilor. Femeile pot deveni anxioase, iar stresul poate determina dispariția menstrelor. Per total, lipsa de somn poate afecta fertilitatea.

Când mă pot gândi la infertilitate?

Deși poate fi frustrant să faci o sută de teste de sarcină, toate negative, nu te poți gândi la o problemă de sănătate care să determine infertilitate decât după 12 luni de încercări, asta însemnând contacte sexuale neprotejate de măcar 2 - 3 ori pe săptămână.

Dacă viitoarea mămică a depășit vârsta de 35 ani, medicii recomandă consultarea unui specialist în infertilitate după șase luni de încercări nereușite.

Obținerea unei sarcini este un eveniment pe care multe femei îl planifică, îl așteaptă și îl doresc. Dacă bebelușul întârzie să apară, este firesc ca situația să genereze stres și îngrijorare. Dacă ai îndoieli și întrebări legate de capacitatea voastră de a avea un bebeluș, consultați medicul!

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri