Avortul o situatie de criza, o decizie dura, un subiect controversat mult criticat, un caz cu efecte psihologice si totusi... o greseala poate, dar care se intampla. Indiferent cum ati dori sa caracterizati avortul si indiferent de ceea ce aveti de zis despre intreruperea de sarcina, un lucru este cert: acesta se intampla si pentru ca exista ar trebui ca o femeie care trece printr-o astfel de experienta sa stie ce are de facut dupa.

Alimentatia. Hraneste-te sanatos, mananca multe fructe, lactate, legume, carne de pui si peste fiindca organismul are nevoie de nutrienti si vitamine atat pentru recuperarea celor pierdute, cat si pentru refacerea dupa interventia chirurgicala. Mai mult decat atat, chiar daca poate nu iti dai seama, organismul sufera profunde modificari mai ales hormonale la o intrerupere de sarcina, de aici si regretele psihice intense, poate de necontrolat, caci atunci cand un bebe se dezvolta in burtica ta se activeaza si instinctele materne iar starea afectiva se modifica mult. Atunci cand brusc privezi organismul de viata care se dezvolta in el, este firesc sa ai tot felul de urmari.

Suportul psihologic. Daca te simti foarte trista, apeleaza la un psiholog care sa te poata ajuta sa treci peste perioada dificila ce urmeaza dupa o astfel de interventie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Viata sexuala. Oricat de mult ti s-ar parea, nu ai voie sa intretii relatii sexuale vaginale pana la prima menstruatie normala dupa intreruperea de sarcina.

Medicatia. Daca medicul curant ti-a indicat o medicatie, trebuie sa o urmezi cu strictete fara a face nicio exceptie. Revino ulterior la un control pentru a vedea daca totul a evoluat bine. Deasemenea respecta cu strictele regulile de igiena intima si toaletare pe care medicul ti le indica. Nu face spalaturi vaginale decat daca medicul ti-a indicat, altfel pot fi nocive.

Testele anuale. Anual trebuie sa faci testul Papanicolau si cel de secretii, precum si o ecografie pelvina, dar si restul investigatiilor generale ca analizele de sange, de urina cele coprologie.

Este important sa te prezinti imediat la medic daca ai urmatoarele simptome:
- Faci febra cu frison;
- Sangerarile sunt normale dupa avort, insa doar in masura in care sunt cu flux foarte mic (cateva picaturi pe slip) si neinsotite de dureri. Daca insa sangerezi abundent si prezinti dureri abdominale trebuie sa te prezinti la medic. Daca sangerarile se prelungesc peste doua saptamani deasemenea trebuie sa te prezinti la medic, poate au ramas resturi placentare.
- Modificari ale secretiei vaginale, miros neplacut, durere sau prurit (mancarimi).
- Starea generala se inrautateste brusc;
- Menstruatia nu a aparut spontan la 2 luni dupa avort.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri