Iţi prezentăm câteva sfaturi prin care poţi obţine necesarul de energie din apă în fiecare zi.

Pentru organism, apa este vitală. Corpul tău este alcătuit aproximativ 70% din apă. Întrucât apa este eliminată din corp prin efort fizic şi intelectual, urmările se resimt la început prin oboseală şi migrene, dar se pot agrava. Acesta este motivul pentru care autorităţile au demarat campanii publice pentru conştientizarea necesităţii consumării unei cantităţi de 2 litri de apă în fiecare zi. Întrucât unora nu le este foarte uşor să digere această idee, îţi prezentăm câteva sfaturi prin care poţi obţine necesarul de energie din apă în fiecare zi.

Împarte cantitatea în unităţi mai mici

Când auzi că trebuie să consumi 2 litri în fiecare zi, nu înseamnă neapărat că trebuie să duci o astfel de sticlă la gură şi să nu te opreşti din băut până nu o goleşti. Ar fi absurd. Gândeşte-te mai bine că 2 litri înseamnă 4 sticle de 0.5 litri sau 8 pahare de 0.25 litri. Ţine tot timpul lângă tine un pahar sau o sticlă de apă la pet şi îţi va fi mult mai uşor să măsori cantitatea consumată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Setează alarma de hidratare

Pentru început, până te obişnuieşti cu o rutină, poţi folosi alarma telefonului inteligent pentru pauzele de hidratare. În funcţie de recipientele de apă vei avea de setat patru sau opt alarme zilnic. Dacă eşti acasă, te poţi îndrepta către bucătărie pentru a bea apă. Iar dacă eşti la birou, aceasta poate fi binemeritata ta pauză de odihnă, hidratare şi relaxare. Aşa cum colegii tăi ies la pauza de ţigară, tu te poţi opri din lucru pentru un pahar cu apă.

Apă lângă cafea

În necesarul zilnic de apă nu trebuie să cuantifici cafeaua şi băuturile carbogazoase. Deşi au apă, acestea nu oferă ci, dimpotrivă, consumă energia. Localurile care se respectă îţi aşează lângă ceşcuţa cu cafea un pahar cu apă pentru a neutraliza din efectele nocive ale acesteia. În schimb, ceaiul natural, neîndulcit, este la fel de bun ca apa plată.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Un pahar de apă dimineaţa, seara şi înainte de masă

Cea mai simplă modalitate de hidratare este bei un pahar cu apă seara, înainte de culcare, şi unul dimineaţa, înainte de micul dejun. Dacă în timpul meselor consumul de apă îngreunează digestia, înainte de mâncare este chiar recomandat. Astfel îţi ajuţi corpul chiar să distingă între senzaţia de foame şi cea de sete, deoarece senzaţia poate fi aceeaşi şi din cauza deshidratării ajungi să mănânci mai mult decât este necesar.

Hidratare şi mişcare

Organismul pierde cea mai mare cantitate de apă atunci când face mişcare. Din acest motiv, pe teren sau în sala de sport automatele cu apă de băut sunt nelipsite. Antrenorii recomandă de la primele cursuri ca din kitul de sportiv să nu lipsească sticla cu apă plată.

Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Foloseşte noile tehnologii

Aplicaţiile descărcate pe telefon au scopul de a-ţi uşura viaţa atunci când ai o mulţime de responsabilităţi care te copleşesc. Din noile tehnologii nu puteau lipsi cele dedicate unui regim alimentar sănătos. Astfel au apărut aplicaţii dedicate care contorizează în locul tău consumul de apă. Bei un pahar, deschizi aplicaţia din telefon sau tabletă, bifezi cantitatea şi vei primi un reminder cu ora următoarei „întâlniri”. Unele versiuni mai dinamice au silueta unui om care se „umple” cu apă progresiv, de la primul pahar până la îndeplinirea obiectivului stabilit.

Apa de băut nu te face doar mai sănătos, ci şi mai fericit. După deprinderea unei rutine zilnice de consum de apă vei vedea îmbunătăţirile la nivel fizic şi mental. Foarte multe persoane au observat o atenuare a durerilor de cap în urma hidratării corespunzătoare.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Foto: Imagine de Alexander Lesnitsky de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri