Natura ne ofera cateva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, imbunatatind considerabil fluxul cerebral si asigurand aportul unor nurtieni foarte importanti pentru functionarea celulelor nervoase: ginseng, salvie, pelin, vanilie, menta.

Mintea sanatoasa salasluieste intr-un corp sanatos, cum bine ne aduce aminte o veche expresie latina. Este important sa avem o memorie buna, aceasta ne ajuta atat la locul de munca, cat si in societate si in viata personala, exercitiul memoriei fiind totodata unul din secretele longevitatii, alaturi de alte cateva ca regimul sanatos, miscarea, somnul, pozitivismul. Pentru ca mintea noastra sa functioneze in conditii optime trebuie sa ii oferim creierului nutrientii de care acesta are nevoie si sa-i asiguram totodata un bun aport de oxigen.

Natura ne ofera cateva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, imbunatatind considerabil fluxul cerebral si asigurand aportul unor nurtieni foarte importanti pentru functionarea celulelor nervoase. Sa nu intelegeti insa ca numai prin “puterea” acestor plante veti deveni geniali, exercitiul mintii fiind foarte important.

Top 5 plante care ajuta memoria

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

1. Ginsengul
Ginsengul se numara printre cele mai cunoscute plante din medicina naturista din intreaga lume, fiind utilizat pentru efectele sale terapeutice inca din cele mai vechi timpuri. Ginsengul prezinta importante beneficii pentru functia cerebrala, provocand dilatatia vaselor la acest nivel si crescand in felul acesta fluxul sanguin. Cresetrea fruxului sanguin asigura atat un aport mai mare de nutrienti, cat si o oxigenare mai buna. Ginsengul este recomandat cu precautie celor care sufera de hipertensiune cerebrala sau de fragilitate vasculara. Dintre principalele proprietati ale ginsengului enumeram:
- Inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului
- Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.
- Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta “esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.
- Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala.
- Este un bun afrodisiac, prevenind disfunctiile sexuale atat ale barbatilor cat si ale femeilor. Totodata ginsengul sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor.
- Stimuleaza digestia
- Este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, atentiei si puterea de concentrare si totodata are efect de clamare, eliminand stresul psihic.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri