Castanele comestibile se numara printre cele mai energizante, nutritive si sanatoase fructe ale toamnei. Perele sunt extrem de sanatoase, avand unele proprietati terapeutice pe care nu le putem trece cu vederea.

Perele ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase, arata cercetarile stiintifice recente. Datorita suculentei lor si continutului de piridoxina si adermina, perele sunt un bun diuretic si gratie continutului de fier, stimuleaza cresterea numarului de globule rosii. Deoarece perele contin si vitamina K, consumul acestora favorizeaza si coagularea sangelui. Perele proaspete sunt o sursa de vitamina K, necesara pentru sinteza proteinelor implicate in coagularea sangelui.

Atentie insa! In cazul persoanelor suferind de indigestie sau a celor cu afectiuni ale splinei, consumul de pere nu este recomandat. Mai mult, pectina fibroasa solubila din compozitia chimica a perelor contribuie la mentinerea colesterolului in cote normale. Zaharurile pe care le contin sunt usor asimilate si digerate de organism. Perele sunt de asemenea un ajutor pretios in calmarea tusei si in functionarea optima a glandei tiroide.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Castanele si perele, roadele miraculoase ale toamnei.