Dieta DASH se bazeaza pe minimalizarea consumului de sodiu (atat prin reducerea consumului sarii de bucatarie cat si prin recomandarea alimentelor sarace in sodiu), pe inlaturarea alimentelor ce contin grasimi saturate si glucide (dulce).
Portii / zi: 2 - 3;
- Dulciuri: Acestea nu trebuie sa fie combinate cu grasimi, cum sunt prajiturile, ciocolata, torturile, inghetata etc. Puteti folosi zahar, dulceata, gem, serbet, sucuri racoritoare.
O portie consta in: o lingura cu zahar, o lingura cu dulceata, 250 ml suc.
Portii / zi: 5 pe saptamana.

Pentru ca scaderea tensiunii sau preventia hipertensiunii arteriale sa fie un rezultat cat mai stabil se recomanda si asocierea unui program de exercitii fizice, insa nu inainte de a intreba medicul. Cum probabil v-ati obisnuit, in finalul fiecarei diete va sfatuim sa cereti in prealabil sfatul medicului curant fiindca fiecare organism este unic si poate nu se potriveste oricui, sunt patologii care pot interfera cu acest tip de dieta. Insa pentru cei sanatosi dieta DASH poate fi adoptata ca stil de viata sau macar principiile de baza ale acesteia, mai exact evitarea grasimilor saturale, consumului de sare in exces, a dulciurilor. Dieta DASH exclude deasemenea consumul de bauturi carbogazoaze, preparatele fast-food si alimentele procesate, conservele, mezelurile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri