Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca sange artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare

Maduva osoasa hematogena alaturi de timusul din copilarie genereaza celule imune. Este exceptional faptul ca dupa materialul genetic si nu numai organismul este capabil sa le ofere acestor celule imunitare care la inceput sunt “naive”, ele nu cunosc mai nimic despre antigene (orice substanta, celula, bacterie, virus sau parazit, considerate non-self), toata informatia despre milioane de antigene cu care ne-am putea intalni, toate cunoscute de aceste celule care devin apoi circulante, ele “patruland” prin intermediul sangelui care le cara in mod continuu in proape toate zonele corpului nostru. Imunologia este vasta, fascinanta si strans legata de sange si undeva de grupa sanguina. Astfel in anumite medii unii sunt mai rezistenti ca altii, iar daca variabilele se schimba, cei slabi devin puternici.

O singura picatura de sange detine intregul cod genetic al unei fiinte. Amprenta ADN este intacta si se replica de la parinte la copil. Unul dintre cele mai puternice antigene se afla in sange, fiind un fel de “etalon” pentru a compara restul antigenelor si a determina sistemul imunitar sa actioneze sau nu. Si inca mai sunt atatea de descoperit despre grupa de sange.

In functie de grupa sanguina s-a observat ca anumite boli sunt mai frecvente, astfel fiecare grupa sangiuna determina o slabiciune fata de anumite boli, evident, in corelatie si cu factorii de mediu, cu stilul de viata al fiecaruia:

Grupa 0 (I)

Aceste persoane au o stabilitate plasmatica mare, posedand ambele aglutinine, asadar nu este de mirare ca sangele lor poate fi folosit pentru a transfuza orice alta grupa sanguina (pana la o anumita limita de donare). Pe o asemenea amprenta sanguina, acestia sunt tinuti departe de bolile sanguine, si totodata au un metabolism mai lent, procesele energetice diminuate, iar sistemul enzimatic poate deveni deficitar. Asadar, aceste persoane sunt predispuse in special bolilor tractului digestiv: gastrite, colite, enterocolite, constipatie, obezitate sau chiar pancreatite. Daca persoana respectiva are un stil de viata sanatos, este foarte posibil sa nu resimta vreodata aceste inclinatii. Aceste persoane elimina greu toxinele, avand nevoie mai des de cure de detoxifiere si pot suferi de toxemie, varice, hepatite sau infectii renale.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Grupa sanguina - dezvaluie misterele sanatatii fizice si psihice.