Ce presupune alimentatia unui persoane cardiace pe timp de vara?

Chiar daca iti place mancarea condimentata, ar fi bine sa eviti folosirea condimentelor puternice sau a celor picante. Opteaza mai bine pentru plantele aromatice si renunta la ardei iute, ghimbir, piper, curry, etc. In plus, poti reduce si consumul de paine integrala proaspata. 150 de grame de paine si 5 grame sare pe zi sunt mai mult decat suficiente.

Bineinteles ca printre cuvintele cheie ale dietei de vara a cardiacilor se numara hidratarea si consumul de lichide. Este indicat sa consumi cat mai multa apa in inghitituri mici la intervale dese. Opteaza pentru apa minerala decarbogazificata continand insa Na intr-o cantitate infima. Ceaiurile de plante neindulcite reprezinta si ele un substituent eficient al apei, prevenind anumite afectiuni cardiovasculare. Ceaiul de traista-ciobanului este cunoscut pentru rolul sau de reglator al tensiunii arteriale, iar cel de paducel pentru efectele sale benefice in cazul aginei pectorale, a arteriosclerozei, a hipertensiunii sau a tensiunii oscilante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Pe langa regimul alimentar aparte, nu ezita sa plece urechea si la sfaturile clasice ale medicilor. Par banale si sunt aceleasi de multe veri incoace, insa rolul lor de a preveni este cat se poate de real si deloc banal. Asadar, daca suferi de anumite afectiuni ale inimii si nu numai, evita sa iesi afara in orele de varf in care caldura atinge pragul critic si protejeaza-ti neaparat capul purtand palarie. Nu uita sa consumi cat mai multe lichide si nu pleca la drum fara miraculoasa sticla cu apa. Evita excesele fizice, iar daca ai pielea infierbantata din cauza expunerii recente la soare, fereste-te de dusurile cu apa foarte rece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri