In zilele noastre fluxul mare de informatii si produse destinate igienei si ingrijirii intime naste confuzii in randul oamenilor, in special al femeilor, acestea fiind mai delicate si necesitand o gama mai larga de produse si o ingrijire speciala avand si ciclul menstrual.

Folosim prezervativul?

Desi rareori este placut, este musai sa folositi prezervativul mai ales daca nu aveti un partener stabil caruia ii cunoasteti sanatatea. In felul acesta puteti preveni foarte multe dintre BTS-uri, insa nu pe toate, spre exemplu HPV se ia prin contactul cutanat al zonelor inghinale.

Parul pubian

Rolul sau primar era de aparare a znelor intime, insa in zilele noastre acest rol nu isi mai are sensul. Ba din contra, existenta parului pubian faciliteaza imbacsirea lui cu secretii inghinale, transpiratie, menstruatie, favorizand iritatiile si infectiile, sa nu mai vorbim de factorul estetic ce afecteaza viata sexuala. De aceea este indicata epilarea inghinala. Insa mare atentie la metoda de epilare pe care o alegeti, aceasta nu trebuie sa fie nici agresiva, nici toxica asa cum se intampa in cazul smulgerii (ceara, epilator) sau a folosirii cremelor epilatoare (care sunt toxice pentru piele, epuizand sistemele de aparare locale).

Nici epilarea cu lama nu este foarte buna decat daca se foloseste un aparat cu mai multe lame si un gel care sa protejese pielea de agresiunea lamelor, in sensul ca nu trebuie “ras” si stratul superficial al pielii. Daca insa recurgeti la o metoda de smulgere, se recomanda ca aceasta sa fie aplicata delicat caci foliculii pilorsi (radacinile firelor de par) sunt puternici si adanci si prin smulgerea firului acestia raman ca pori deschisi in care intra microbi si faciliteaza infectii de la mici (cosuri sau iritatie) pana la mari (infectarea glandelor din jur pana la bartholinita sau furunculi). Dupa epilare zona respectiva trebuie bine dexinfectata cu solutii din belsug apoi unsa cu o crema medicala calmanta.

Produsele de ingrijire intima

Este indicat sa folositi apa calduta si un spun fin cremos pentru zonele intime si sa evitati folosirea altor produse, oricat de tentante ar fi, mai ales cele parfumate care fac mai mult rau decat bine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri