Nu toti pacientii se pot bucura de beneficiile implantului dentar, existand si cateva situatii in care acest tratament este contraindicat:
de Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Orto-Implant Expert

Datorita numeroaselor avantaje pe care le aduce, implantul dentar a devenit un standard in medicina dentara moderna. Acest tratament reprezinta o solutie foarte buna de inlocuire a unuia sau mai multor dinti la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane. Conditia principala pentru aplicarea lui este sa avem o buna stare de sanatate generala si dentara si o igiena orala foarte buna. Doamna doctor Mihaela Dan atentioneaza ca, din pacate, nu toti pacientii se pot bucura de beneficiile implantului dentar, existand si cateva situatii in care acest tratament este contraindicat:

1. Cand osul mandibular s-a resorbit (topit) foarte mult, iar canalul in care se afla nervul se afla foarte aproape de suprafata. In aceste cazuri, aditia de os nu se poate face pe inaltimi foarte mari, astfel ca aplicarea unui implant ar putea rani nervul, lasand dintii, gingia si buza inferioara anesteziata permanent, fara sensibilitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

2. Cand osul maxilar s-a resorbit foarte mult, iar sinusul maxilar se afla foarte aproape de gingie. In cazul pacientilor care se confrunta cu aceasta problema, interventia de aditie de os si sinus-lift nu pot avea succesul asteptat, pentru a oferi suficienta inaltime osului pentru inserarea implantului.

3. Diabet de tip II netratat corespunzator, radioterapie in zona capului si gatului. In cazul celor care sufera de aceste probleme, vindecarea dupa interventia chirurgicala, precum si osteointegrarea implantului, sunt afectate de circulatia sanguina periferica deficitara. Alte afectiuni de tipul celor cardiovasculare trebuie atent investigate de catre medic pentru a vedea care sunt precautiile ce trebuie avute in vedere pentru reusita interventiei.

4. Pacienti cu osteoporoza sau afectiuni imunitare grave care afecteza vindecarea si osteointegrarea.

5. Bruxism (inclestarea sau scrasnirea dintilor). In aceste cazuri, fortele foarte mari produse duc la tocirea dintilor naturali si la suprasolicitarea implantului cu pierderea lui intr-un timp scurt. Pentru a atenua aceasta problema pacientul va trebui sa evite exercitarea unor forte mecanice asupra zonei si sa poate o gutiera speciala in timpul somnului.

In cazuri rare postoperator pot aparea cateva semne de ingrijorare care trebuie sa ne trimita la specialistul implantolog pentru gasirea celei mai bune rezolvari a situatiei: durere intensa care dureaza mai mult de 3 zile dupa interventia chirurgicala, sangerare excesiva, amortirea timp indelungat a gingiei, buzei si barbiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri