1 Martie 2016 publicat în Sanatate 20 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie, raspunde celor mai frecvente intrebari cu privire la tratamentul ortodontic la copii, recomandand ca prima vizita la medicul specialist sa aiba loc nu mai tarziu de varsta de 7 ani

Fiecare parinte doreste sa ofere copilului sau o viata frumoasa, sanatoasa, lipsita de orice griji si cu sanse foarte mari de succes. Astfel se explica si preocuparea legata de sanatatea dentara a celui mic si intrebarile privind varsta la care este recomandat primul control ortodontic, avand in vedere importanta unui zambet frumos, dar si necesitatea de a lua masuri din timp, deoarece unele afectiuni ortodontice sunt mai usor de corectat la o varsta frageda.

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert, aduce in discutie indiciile pe baza carora parintii isi pot da seama daca este necesar aparatul dentar pentru cel mic, precum si varsta la care este recomandata inceperea tratamentului la copii.

Incepand cu Asociatia Americana de Ortodontie, una dintre asociatiile profesionale cu cea mai lunga experienta si traditie din lume in domeniu, si pana la comunitatea ortodontilor din Romania, raspunsul specialistilor este acelasi: prima consultatie trebuie sa aiba loc in jurul varstei de 7 ani, odata cu inceperea eruptiei dintilor permanenti. In cazul copiilor care merg regulat la control, medicul ortodont va fi capabil sa determine cand este timpul pentru o interventie minora sau o evaluare completa pentru aparat dentar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

„Inainte de varsta de 7 ani se poate constata necesitatea unui tratament ortodontic, de obicei din cauza efectelor negative ale sugerii degetului, suzetei sau a dezvoltarii exagerate sau insuficiente a unuia dintre maxilare, insa copilul nu are maturitatea necesara pentru a coopera la realizarea tratamentului. Inceperea lui prea devreme poate crea copilului o aversiune crescuta fata de acest tip de tratament, cu care este foarte greu de luptat ulterior. Asadar, atat timp cat exista solutii eficiente dupa varsta de 7 ani, inainte de aceasta varsta ne limitam doar la prevenirea problemelor dentare prin indepartarea cauzelor care le produc, nu si de tratarea lor”, este de parere doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Este foarte important ca parintii sa inteleaga ca trebuie sa il duca pe copil la ortodont inca de la 7 ani si sa permita specialistului sa decida daca este cazul sa se aplice tratamentul sau daca doar il mentine sub supraveghere pe micul pacient. Incepute la momentul potrivit, atunci cand apar primii dinti permanenti si copilul incepe sa coopereze, multe tratamente pot dura mai putin decat daca ar fi incepute cu intarziere, solicitand totodata eforturi mai mici din partea tuturor celor implicati, de la copil, parinti si pana la medicul specialist.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Leagăn pentru toată copilăria 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri