In general, grasimile bune scad nivelul colesterolului in sange (in special Omega 6), oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.

In general, grasimile bune scad nivelul colesterolului in sange (in special Omega 6), oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.

Recomandari pentru introducerea usoara a grasimilor bune in alimentatie:

O lingura de ulei vegetal (de floarea soarelui, de masline) adaugata la salata o va face mai gustoasa, dar si mult mai nutritiva, deoarece grasimile ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor si antioxidantilor (lycopen) de catre organism.

O alta varianta prin care putem introduce in alimentatie uleiurile vegetale este margarina tartinabila de calitate. O felie de paine cu astfel de margarina poate furniza o cantitate importanta de grasimi bune (inclusiv de acizi grasi esentiali) si de vitamine liposolubile (A, D, E).

O mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea soarelui (preferabil neprajite) pot completa necesarul de grasimi bune dintr-o zi.

Consumul de peste gras odata sau de doua ori pe saptamana (preferabil la gratar sau la cuptor).

Un articol de Dr. Corina Zugravu, lector universitar UMF Carol Davila, specialist in nutritie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri