Caderea parului, afectiunile acestuia precum si cele ale unghiilor intervin in general atat datorita excesului de produse cosmetice cat si datorita unor carente alimentare.In ceea ce priveste preventia caderii parului si imbunatatirea sanatatii unghiilor cateva vitamine sunt esentiale, ba chiar deteriorarea fanerelor fiind un indiciu al carente acestora.

Caderea parului, afectiunile acestuia precum si cele ale unghiilor intervin in general atat datorita excesului de produse cosmetice cat si datorita unor carente alimentare. Adesea, datorita programului incarcat, haotic, dietelor pe care le tinem se intampla ca organismului nostru sa ii lipseasca unele vitamine si minerale. De aceea pentru persoanele care stiu ca nu au un regim de hrana echilibrat se recomanda consumul suplimentelor alimentare insa nu inainte de a intreba medicul si de a primi acordul acestiua.

In ceea ce priveste preventia caderii parului si imbunatatirea sanatatii unghiilor cateva vitamine sunt esentiale, ba chiar deteriorarea fanerelor fiind un indiciu al carente acestora.

Vitamine esentiale pentru sanatatea parului si unghiilor

1. Vitamina A

Doza zilnica de vitamina A variaza in functie de varsta, sex si anumite stari fiziologice (sarcina). Se apreciaza ca doza zilnica necesara pentru barbati trebuie sa fie 3 mg, pentru femei 2,4 mg, iar pentru copii 1,8 mg. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: vitamina A ca atare, sau retinolul (prezenta in produsele de origine animala) si provitamina A cunoscuta sub denumirea de betacaroten (care se gaseste atat in produsele animale cat si in cele vegetale).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Sub forma de retinol, vitamina A se gaseste in: ficatul de porc, de vita, de vitel, untura de peste, oua, produse lactate nedegresate. Beta¬carotenul se gaseste in vegetale colorate precum tomatele, varza, broccoli, morcovul, spanacul, sparanghelul, porumbul, frunzele de sfecla rosie, si in fructe precum pepenele, mango, caisele, citricele, dovleacul.

Aceasta vitamina este esentiala pentru functia glandelor sebacee, cele care secreta sebum. Astfel, carenta de vitamina A duce la o insuficienta a sebumului la nivelul sclapului, astfel parul devine friabil si degradat. Nici excesul vitamine A nu este bun, caci o hipersecretie de sebum duce la ingrasarea excesiva a parului si la caderea lui.

2. Acidul folic

Acidul folic este o vitamina care face parte din complexul de vitamine B, mai precis, acidul folic este vitamina B9. Joaca un rol important in producerea de noi celule, mai ales a globulelor rosii si albe din sange. Deficitul de acid folic produce un tip de anemie numita anemie megaloblastica. Este important in mod special in periodele biologice caracterizare de crestere si dezvoltare rapida, precum sarcina si copilaria. Totodata acidul folic este implicat in priducerea de celule care intra in alcatuirea unghiilor si a firului de par. In lipsa acestuia parul creste greu, se degradeaza usor, iar unghiile cresc de asemenea greu si sunt friabile.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri