Starea de oboaseala atrage dupa sine si scaderea imunitatii, a atentiei, a fortei de lucru, a randamentului, a libidoului, afectand la modul general calitatea vietii. Alimentatia este deosebit de importanta in ceea ce priveste inlaturarea oboselii. Consumul alimentelor energizante, tonice cerebrale si care se obsorb lent la nivelul intestinelor, asigurand aportul de nutrienti pentru mai mult timp, reduce substantial starea de oboseala.

Lactate pentru buna functionare a tubului digestiv

Lactatele in general refac flora intestinala, inlaturand toxinele de la acest nivel, imbunatatind absorbtia si totodata reprezinta o sursa importanta de minerale precum calciu. Sanatatea tubului digestiv este importanta pentru intreg organismul, el reprezentand poarta de legatura intre alimente si restul corpului. Degeaba mancam bine daca la acest nivel prezentam unele afectiuni. De asemenea functia tubului digestiv este reglata de sistemul nervos si in stransa legatura cu componentele psihice.

Tonicele cerebrale

Efectul acestora este cel mai spectaculos in privinta inlaturarii oboselii, actionand direct la nivelul sistemului nervos, excitandu-l. Astfel, ele sporesc atentia, sunt responsabile de efecte precum trezirea corticala, sporesc buna-dispozitie, accelereaza reactiile si conexiunile informationale, persoana care le consuma (nu in mod excesiv) devenind puternic activa. Astfel de alimente sunt: cafeaua, ciocolata, ginsengul, ceaiul verde, menta, vanilia, unele condimente precum busuiocul etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Dieta antioboseala

Pentru inlaturarea oboselii nu trebuie sa stim doar ce alimente sa consumam, ci si cum sa le consumam. Astfel este usor de dedus ca organismul este mai putin stresat daca este hranit cum trebuie, cu minim 3 mese pe zi (ideal 4).

Micul dejun este obligatoriu si trebuie sa contina alimentele energizante, cereale cu lapte, branzeturi, iaurt, oua, o ceasca de cafea, miere sau putina ciocolata, dar si fructe. Nu este obligatoriu sa consumati toate aceste alimente la micul dejun, ci cateva dintre ele asociate, avand grija sa diversificati de la o zi la alta. Toate alimentele tonice nervoase sunt recomandate la masa de dimineata si la cea de pranz.

Masa de pranz trebuie sa fie mai consistenta, sa contina o supa, iar la felul doi o friptura la gratar de pui, peste sau vita cu o garnitura de legume. Se mai poate consuma o salata de legume sau fructe.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

La amiaza mancati ceva usor, din fructe sau legume.

Seara se consuma branzeturi, supe calde sau preparate calde din legume, evitand alimentele energizante ci din contra, mizand pe cele cu efect de relaxare, calde, usor digerabile, bazate pe vegetale, lactate usoare (fara cascaval si fara iaurt) si ceaiuri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri