Datorita proprietatilor sale depurative si diuretice, telina poate fi consumata in curele de slabire, inlesnind procesul de eliminare a toxinelor din organism si ajutand la digestie. Cercetari recente ale oamenilor de stiinta americani au demonstrat ca uleiul esential de telina are rolul de a calma sistemul nervos central, ajutand totodata si la scaderea hipertensiunii arteriale.

Uleiul de telina este utilizat ca un remediu de nepretuit in raceli, reumatism sau in unele afectiuni renale. In plus, cercetari recente ale oamenilor de stiinta americani au demonstrat ca uleiul esential de telina are rolul de a calma sistemul nervos central, ajutand totodata si la scaderea hipertensiunii arteriale. Se pare ca telina contine substanta 3-butilftalida, substanta ce are rolul de a permite relaxarea vaselor de sange.

Este interzis consumul de telina intr-o cantitate prea mare in cazul femeilor insarcinate sau in cazul persoanelor care sufera de afectiuni renale. De asemenea, daca ati aplicat pe piele ulei de telina, evitati contactul cu soarele, caci bergaptenul continut de seminte mareste fotosensibilitatea. De asemenea, nu consumati semintele folosite in cultivarea telinei caci este foarte posibil ca acestea sa contina anumite substante toxice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri