Acizii grasi esentiali sunt deosebit de importanti in metabolismele unor sisteme si aparate din corp precum aparatul cardiovascular, reproductiv, sistemul imunitar si sistemul nervos. Raportul echilibrat dintre acizii grasi omega 3 si omega 6 reduce procesele inflamatorii din corp, responsabile de leziunile endoteliale vasculare sau rezistenta la insulina.

Sursele de acizi grasi omega 3:
• Somonul, sardinele, heringul si alte specii de peste oceanic;
• Alunele de padure;
• Uleiul de canola;
• Semintele de in

Surse de acizi grasi omega 6:
• Nucile si semintele;
• Uleiurile vegetale: de soia, floarea soarelui, porumb etc;

Problemele de sanatate in care sunt implicate cele doau tipuri de acizi grasi esentiali nu deriva din faptul ca unul este bun si altul are efecte negative, ci din dezechilibrul raportului dintre concentratiile lor. Pentru a exista un beneficiu asupra sanatatii, cei doi acizi trebuie asimilati intr-o anumita proportie. Raportul ideal este de 1 la 5, desi alimentatia zilnica modifica acest raport la 1 la 10, adica prea mult omega 6 si prea putin omega 3.

Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

Dieta Acai Berry

Cum sa-ti feresti copilul de raceli

Lumea e mica, dar sanatatea si frumusetea sunt domenii vaste


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri