Dieta macrobiotica uimeste prin simplitatea sa. Alimentele permise in dieta macrobiotica sunt in stare naturala, cat mai putin prelucrate. Dieta South Beach este o dieta mai sofisticata putin, insa contine numarul de mese indicat de medicii nutritionisti si va ajuta sa slabiti asigurand totusi necesarul de calorii pentru o viata sanatoasa.

- Ca indulcitori pot fi folosite unele siropuri de orez brun, maltul de orez, sucul de mere sau struguri etc. Zaharul se evita.

- Pestele este recomandat de 3-4 ori pe saptamana, in special codul, crapul, calcanul, platica, pastravul.

- Fructe proaspete sau uscate: mere, pere, fructe de padure, capsune, struguri, caise, prune, stafide, pepene.

- Bauturi ocazionale: ceaiuri si sucuri naturale, cum ar fi ceaiul verde, sucul de struguri, dar si berea organica, laptele de soia si apa minerala.

Alimente interzise:

Probabil ati sesizat deja ca majoritatea alimentelor pe care le consumati nu se numara printre cele admise in dieta macrobiotica. Lista este lunga, vom exemplifica doar cateva: carnea de porc, de vita si pasare, alte produse animale precum laptele, ouale, prajituri, dulciuri, inghetata, frisca, mezeluri, cascaval, branza, paine etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Copiii, gravidele, femeile care alapteaza si batranii nu ar trebui sa urmeze aceasta dieta datorita aportului mai mic de calorii si al unor minerale si vitamine. Ininte de a urma aceasta dieta obligatoriu cereti sfatul medicului.

Dieta South Beach

Aceasta este o dieta mai sofisticata putin, insa care contine numarul de mese indicat de medicii nutritionisti si care desi va ajuta sa slabiti, asigura totusi necesarul zilnic de calorii pentru o viata sanatoasa. Un avantaj ar fi acela ca nu dureaza mult iar efectele apar destul de repede. Aceasta dieta se urmeaza timp de doua saptamani. In tot acest timp veti respecta programul alimentar de mai jos:

Micul dejun: se mananca o omleta din doua oua prajite in ulei de masline si o costita slaba (daca nu carne de vita, atunci de pui sau peste) prajita tot in putin ulei de masline. Datorita acestei combinatii de proteine (oul contine cea mai buna clasa de proteine) si lipide animale (din carne) stomacul va fi ocupat cu digestia mult timp si nu veti mai simti senzatia de foame. Mai mult, aceste grasimi nu cresc colesterolul din sange. Puteti de asemenea bea o cafea cu lapte degresat si un ceai neindulcit sau cu foarte putin zahar (nu folositi inlocuitorii de zahar, caci, in esenta, acestia ingrasa).

Masa dintre orele 10:30 – 11:30: chiar daca veti simti senzatia de foame sau nu, va trebui sa va pregatiti pentru o gustare. Aceasta consta in consumul unui iaurt sau a unui baton de branza cu continut scazut in grasimi. Puteti manca de asemenea salate de rosii sau cu legume ce contin putin zahar (veti citi in lista alimentelor de evitat ce anume nu trebuie sa consumati), peste care adaugati cateva picaturi de ulei de masline.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri