Despre efectele benefice ale miscarii fizice s-a tot vorbit. Nimeni nu le contesta si nimeni nu se indoieste de existenta acestora. Atunci insa cand vine vorba de exercitiile fizice pe care o femeie le efectueaza in timpul sarcinii, trebuie sa existe o moderatie. Un nou studiu ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail demonstreaza ca femeile care efectueaza exercitii fizice in perioada in care sunt insarcinate sunt predispuse sa se imbolnaveasca de preeclampsie, o boala care poate fi fatala pentru sanatatea lor si a copilului.

Despre efectele benefice ale miscarii fizice s-a tot vorbit. Nimeni nu le contesta si nimeni nu se indoieste de existenta acestora. Atunci cand vine vorba de exercitiile fizice pe care o femeie le efectueaza in timpul sarcinii, moderatia are insa ultimul cuvant de spus. Un nou studiu ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail demonstreaza ca femeile care efectueaza exercitii fizice in perioada in care sunt insarcinate sunt predispuse imbolnavirii de preeclampsie, o boala care poate fi fatala atat pentru sanatatea mamicilor, cat si pentru cea a bebelusului. Aceasta boala care afecteaza una din 14 femei gravide se manifesta prin cresterea presiunii sangelui, ceea ce poate duce in cazuri extreme la atacuri de inima si chiar decese.

Daca pana acum medicii specialisti recomandau femeilor insarcinate efectuarea de exercitii fizice timp de 30 de minute in fiecare zi, noul studiu isca controverse, in sensul ca perioada alocata exercitiilor fizice trebuie redusa pentru ca sanatatea viitoarelor mamici sa nu fie pusa in pericol. In cadrul studiului la care au participat peste 85 000 de femei s-a descoperit ca jogging-ul efectuat mai mult de o ora si 15 minute pe saptamana dubleaza riscul aparitiei preeclampsiei.

Studiul condus de oameni de stiinta din Danemarca si Norvegia s-a bazat pe informatiile medicale a mai multor femei insarcinate, informatii inregistrate in perioada 1996-2002. Exista o probabilitate cu 65% mai mare ca femeile care fac efort fizic intre 4 ore si jumatate si 7 ore pe saptamana sa se imbolnaveasca de preeclampsie. In cazul celor care fac miscare mai mult de 7 ore pe saptamana, probabilitatea de a suferi de aceasta afectiune este de 78%. Prin urmare, din 10 femei care fac exercitii in timpul sarcinii, 3 sufera de preeclampsie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri