Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu dificultati in conceperea unei sarcini. Tehnicile de reproducere asistata vin in ajutorul acestor persoane si la maresc sansele de a concepe un copil. Acestea au rate diferite de succes, iar indicatiile fiecarei metode depind de cauza infertilitatii, de patologia asociata sau de esecul unor tehnici utilizate.

Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu dificultati in conceperea unei sarcini. Tehnicile de reproducere asistata vin in ajutorul acestor persoane si la maresc sansele de a concepe un copil. Acestea au rate diferite de succes, iar indicatiile fiecarei metode depind de cauza infertilitatii, de patologia asociata sau de esecul unor tehnici utilizate.

Medicamente pentru fertilitate

Tratamentul medicamentos al infertilitatii este de obicei primul pas in terapia femeilor care nu au ovulatie. Ele functioneaza asemenea hormonilor din organism,
Aceasta metoda, cunoscuta sub denumirea de inducerea medicamentoasa a ovulatiei, poate conduce la obtinerea unei sarcini, in cateva luni de tratament, fara o alta interventie. Terapia medicamentoasa de inducere a ovulatiei este rezervata situatiilor in care conceptia nu este posibila datorita lipsei ovulatiei. Existenta unor afectiuni asociate, precum impermeabilitatea trompelor, afectiuni ale uterului etc, fac ineficienta acesta metoda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Efectele adverse posibile includ simptome premenstruale precum greata, durerile de cap si cresterea in greutate.

Astfel de medicamente sunt utilizate ca parte din alte tehnici mai complexe de reproducere asistata, precum fertilizarea in vitro sau inseminarea intrauterina. Alte medicamente urmaresc controlul ciclului menstrual si proliferarea (ingrosarea) mucoasei uterine pentru a pregati cavitatea uterina sa mentina sarcina. Si acestea au efecte adverse precum bufeuri, dureri de cap, greata, edeme, marirea sanilor.

Inseminarea intrauterina

Inseminarea intrauterina cunoscuta si sub denumirea de inseminare artificiala presupune introducerea spermei in cavitatea uterina cu ajutorul unui cateter, la momentul ovulatiei. Este utila mai ales in cazurile in care apare imposibilitatea depasirii de catre spermatozoizi a barierei cervicale sau daca exista o azoospermie moderata (scaderea numarului de spermatozoizi).

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Caria dentară – ce este și cum se tratează

Transferul intratubar al gametilor (GIFT)

Este o varianta a tehnicii de mai sus prin care se recolteza gametii de la ambii parteneri si apoi se transfera intr-una din trompele uterine ale femeii, astfel incat fertilizarea sa se desfasoare in conditii naturale, in treimea distala a trompei. Metoda elimina tot pasajul uterin si tubar al spermatozoizilor, dar si ovulatia naturala si pasajul ovulului prin trompa. Este folosita in situatiile in care infertilitatea se datoreaza unor disfunctii ale spermatozoizilor sau cand cuplul sufera de infertilitate de cauza necunoscuta. Se estimeaza ca aproximativ 25 – 30% din ciclurile de transfer intratubar de gameti vor conduce la o sarcina, o treime dintre acestea fiind sarcini multiple.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri