Din ce in ce mai mult se atrage atentia de catre ginecologi in privinta lenjeriei tanga. Desi foarte sexy, potrivita hainelor din materiale subtiri si fustitelor ori pantalonasilor foarte scurti, totusi se pare ca fata de restul modelelor pentru chilotei cel tanga este pericolul pentru sanatatea femeii.

Din ce in ce mai mult se atrage atentia de catre ginecologi in privinta lenjeriei tanga. Desi foarte sexy, potrivita hainelor din materiale subtiri si fustitelor ori pantalonasilor foarte scurti, totusi se pare ca fata de restul modelelor pentru chilotei cel tanga este pericolul pentru sanatatea femeii.

Aceste riscuri sunt atrase chiar de modelul care permite un contact foarte bun al materialului cu zona anala si cea vaginala, astfel incat in timpul mersului o serie din bacteriile din zona anala sunt antrenate catre vulva vaginala. Aceste bacterii provin din intestinul gros si, daca acolo prezinta un rol pozitiv in privinta digestiei si formarii materiilor fecale, ajunse la nivel genital reprezinta un real pericol. Aici ele pot determina o gama de patologii de la usoare la severe, cum ar fi:

  • Vulvo-vaginita, o infectie a vulvei si mucoasei vaginale care poate atarge dupa sine dureri locale, mancarimi, modificari ale caracteristicilor secretiilor vaginale (miros, culoare, abundenta, densitate), modificari ale epiteliului si transmiterea infectiei mai departe spre colul uterin.
  • Infectii pelvine care se pot transmite la nivelul uterului sau organelor genitale interne, determinand uterite, anexite, ovarite, infectii care lasa in urma vindecarii lor bride de tesut fibros (cicatricial). Acest tesut cicatricial este unul retractil si nonfunctional (el nu are nici o functie, astfel nu poate inlocui din acest punct de vedere tesuturile uterine sau ovariene, zonele pe care le ocupa devenind nefunctionale). La nivelul trompei uterine spre exemplu poate ingusta lumenul acesteia, astfel ovulul eliminat in timpul ovulatiei sa nu poata strabate trompa datorita faptului ca spatiul prin care ar trebui sa migreze pentru a ajunge in uter a devenit foarte mic, ovulul stagnand acolo. In cazul unui contact sexual acest ovul poate fi fecundat si in felul acesta se formeaza o sarcina extrauterina ale carei urmari, daca nu e depistata si tratata la timp, pot fi fatale.
  • Candidoza poate fi si ea determinata de modificarile de pH induse de iritatia vulvei
  • Se mai pot forma furuncului sau chiar infectii pe canalele de excretie a glandelor Bartholin, ducand la bartolinita, o afectiune pelvina rara, insa grava.

De asemenea chiar si la nivel anal lenjeria tanga predispune la unele afectiuni, precum iritatii locale, infectii locale, furunculi, fisuri anale, hemoroizi. Uneori, o vulvo-vaginita se poate extinde si la nivelul uretrei, determinand aparitia uretritelor sau a infectiilor urinare.

Cele care duc la infertilitate sunt infectiile din sfera genitala, caci prin afectarea uterului, a trompelor uterine sau a ovarelor obtinerea sarcinii poate fi ingreunata sau chiar imposibila.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Teste genetice pentru depistarea cancerului de san

Sarcina placuta si travaliu usor cu aromaterapie

Ce mananci cand alaptezi?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri