Beneficiile pe care le obtinem de pe urma consumului de guave sunt indiscutabile. Acest fruct are o influenta pozitva asupra functionarii normale a inimii, iar unele studii arata ca, in cazul persoanelor ce consuma in mod constanta acest fruct, riscul imbolnavirii de cancer este mult mai scazut.

Ai gustat pana acum din acest fruct exotic? Nu-i asa ca ai ramas placut impresionat de gustul sau dulce-acrisor si parfumat usor comparabil cu cel al perelor sau al fructului pasiunii? Acest fruct exotic, de provenienta africana este cultivat cu precadere in America de sud.

Are o forma de para, coaja de culoare verde-galbuie si un miez portocaliu, usor spre roz. Exista mai multe varietati de guava, insa diametrul unei guave normale masoara aproximativ 5 centimetri. Guava este un fruct ce prezinta un continut bogat de vitamina C ce stimuleaza la randul sau sinteza colagenului.

Sucul unui singur fruct ofera de cinci ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata, conform specialistilor nutritionisti din Mare Britanie. Maximul de vitamina C il contin insa fructele verzi, care ajung la o maturitate deplina. In plus, guavele au un continut bogat de fibre solubile, de acid nicotinic si fosfor. Guavele mai contin si calciu, prezent de obicei in cantitate mica in celelalte fructe.

Beneficiile pe care le obtinem de pe urma consumului de guave sunt indiscutabile. Acest fruct are o influenta pozitiva asupra functionarii normale a inimii, iar unele studii arata ca, in cazul persoanelor ce consuma in mod constanta acest fruct, riscul imbolnavirii de cancer este mult mai scazut. Se recomanda ca aceste fructe sa se consume mai ales in stare proaspata deoarece, prin conservarea acestora, se pierde o mare parte din vitamina C. Se pastreaza in schimb fibrele.

Incearca sa consumi si tu suc de guave pentru ca acesta actioneaza ca un tonic asupra sistemului imunitar. Contribuie in acelasi timp atat la reducerea colesterolului, cat si la combaterea constipatiei. Pentru ca au si un puternic efect antibacterian, ajuta si la pastrarea unui aspect suplu si elastic al pielii.

100 de grame de guave contin:

68 calorii
2.6 proteine
1 lipida
14.3 carbohidrati
5.4 fibre


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri