Iti prezentam cateva exercitii simple care iti pot fi de un real folos atat pentru a indeparta senzatia de disconfort a ochilor, cat si pentru a preveni degradarea vederii:

In conditiile in care ne petrecem mai mult de 8 ore pe zi in fata calculatorului este normal ca ochii sa manifeste semne de suprasolicitare si oboseala, iar acuitatea vizuala sa aiba de suferit. Pentru a dobandi un maximum de acuitate vizuala trebuie asigurata o distributie buna a substantelor nutritive, iar grupele majore musculare ale ochilor trebuie mentinute intr-un tonus bun. Iti prezentam cateva exercitii simple care iti pot fi de un real folos atat pentru a indeparta senzatia de disconfort a ochilor, cat si pentru a preveni degradarea vederii:

Medicina chinezeasca ne invata ca pentru a ne revigora organismul trebuie sa ne stimulam punctele energetice, iar in cazul ochilor acestea se afla la marginile interioare ale sprancenelor.

-Cu ajutorul celor doua degete mari se apasa simultan, usor apasat, pret de 20 secunde, cele doua puncte. Acest exercitiu are indeosebi rolul de a calma senzatia de zbatere a pleoapelor si de a calma ochii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

-Ajutandu-te de data aceasta de degetele aratatoare apasa ferm punctele situate deasupra sprancenelor, undeva la jumatatea acestora si continua apasarea pentru maximum 30 de secunde.

-Pentru cateva momente, lasa-ti palmele intinse sa-ti cuprinda intreaga fata. In dreptul ochilor, palmele se apasa ferm, insa nu dur, in asa fel incat sa poti deschide ochii in interiorul palmelor. In acelasi timp, evita sa lasi lumina sa razbata inauntru.

-Ridica privirea in sus, apoi coboar-o si repeta acest exercitiu de 10 ori. Priveste ulterior la nivelul ochilor, muta privirea in partea stanga si incheie exercitiul privind spre dreapta. Poti repeta miscarile de 4, 5 ori. La final, efectueaza si un exercitiu de rotire a ochilor urmand sensul limbilor de ceas si viceversa.

-Ajutandu-te de buricele degetelor si pornind de la baza nasului spre varf efectueaza miscari de tragere in jos de-a lungul marginilor laterale ale nasului. Ridica apoi cu varful degetelor mijlocul partii superioare a pometilor apasand usor timp de jumatate de minut.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri