Prezervativul feminin este o metoda de contraceptie relativ noua, fiind considerata o metoda de bariera. Efectul sau contraceptiv deriva din faptul ca nu lasa lichidul spermatic sa patrunda in uter.

La inceperea actului sexual baiatul va intra incet, atent, astfel incat sa nu perturbe asezarea prezervativului feminin. Totusi, daca acesta se misca, inseamna ca nu a fost folosit suficient lubrefiant pe partea interna a cilindrului.

Cum se inlatura prezervativul feminin?

La finalul actului sexual se rasuceste inelul exterior si se trage cu grija de acesta pana cand prezervativul feminin este scos. Este important sa il indepartati imediat dupa scoatere pentru a nu intra in contact cu lichidul spermatic. Apoi prezervativul se infasoara intr-un servetel si se arunca la cosul de gunoi.

Se poate folosi simultan un prezervativ feminin si unul masculin?

Din pacate nu este posibila folosirea ambelor prezervative, caci materialul din care acestea sunt confectionate este special ales pentru contactul cu pielea si pentru a permite pielii alunecarea, nu altor tipuri de materiale. Folosirea ambelor prezervative simultan va duce fie la impingerea celui feminin, fie la alunecarea celui masculin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Principiile de bază ale mașinii CNC Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Se poate folosi un spermicid asociat prezervativului feminin?

Se poate folosi un spermicid sub forma de film vaginal, spuma sau gel, aplicat in interiorul vaginului inaintea introducerii prezervativului feminin ori pe partea exterioara a acestuia.

Care sunt avantajele folosirii prezervativului feminin?

S-a demonstrat prin efectuarea unor studii specifice ca eficacitatea prezervativului feminin este mai mare decat a celui masculin privind protectia fata de o sarcina nedorita.

De asemenea acest prezervativ, ca si cel masculin, protejeaza importiva bolilor cu transmirete sexuala (BTS).

Prezervativele feminine nu sunt realizate din latex, astfel ca pot fi folosite alaturi de orice spermicid, inclusiv cele pe baza de ulei.

Poate fi introdus cu mult timp inaintea actului sexual, astfel ca dupa preludiu nu este necesara o pauza pentru montarea prezervativului.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Care sunt dezavantajele prezervativului feminin?

In primul rand modul de folosinta putin mai dificil. Prezervativul feminin trebuie corect folosit, altfel eficacitatea acestuia este compromisa. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca de cele mai multe ori este nevoie de folosirea suplimentara a unui lubrefiant. Unele cupluri s-au plans de scartaitul produs in timpul actului sexual, dar acest inconvenient este inlaturat prin folosirea unui lubrefiant. Un alt dezavantaj l-ar reprezenta costul putin mai ridicat decat al unui prezervativ masculin.

Din pacate procentul intreruperilor de sarcina este foarte mare nu numai la noi in tara, tocmai de aceea este important sa discutati cu medicul vostru ginecolog si sa alegeti metoda contraceptiva potrivita cuplului pe care il formati.

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Nasterea prematura

La ce varsta trebuie sa mergi la ginecolog?

Mit spulberat: anticonceptionalele nu ingrasa!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri