Chiar daca nu s-a inventat inca acea licoare minune care sa ne intinereasca ori sa ne conserve total tineretea, totusi natura ne-a oferit cateva posibilitati de a ne "prelungi" tineretea si totodata frumusetea.

3. Citricele

Toate citricele contin vitamine importante pentru organism, substante antioncogene si antioxidanti implicati in mentinerea tineretii. Dintre toate citricele mentionam insa lamaia, portocala si grepfrutul ca fiind cele mai eficiente pentru sanatatea si tineretea organismului. Bogate in apa (92%), calciu, fosfor, vitamina C, minerale si carbohidrati, aceste trei fructe ocupa un loc de frunte printre celelalte citrice.

4. Morcovii

Acestia reprezinta o remarcabila sursa de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu si fibre. Alaturi de efectele exceptionale pe care morcovii le prezinta asupra pielii (inlatura ridurile, apara pielea impotriva arsurilor solare, stimuleaza secretia de elastina mentinandu-i tonusul si tineretea etc.), acestia prezinta un valoros rol antioxidant si totodata scad nivelul colesterolului pana la valorile normale si imbunatatesc vederea prin vitaminele pe care le contin.

5. Capsunele si murele

Capsunele si murele sunt sarace in calorii si bogate in vitamine: 100g de capsune au 32 de calorii si va asigura aproape 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Flavonoizii continuti de aceste fructe ajuta la reducerea colesterolului si la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Pigmentii care le dau culoarea rosie sunt antioxidanti puternici, elemente care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de deteriorarea celulelor si aparitia cancerului. Murele si capsunele mai contin potasiu, vitamina K, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, riboflavina (vitamina B2) si magneziu. Prin toate substantele continute capsunele si murele va ajuta la mentinerea vitalitatii, tineretii, siluetei si totodata prezinta efecte anticancerigene.

6. Patrunjelul

Acesta este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale. Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina. Ajuta la refacrerea mecanismelor celulare, mentinand in felul acesta tineretea, imbunatateste sistemul imunitar, neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool, regleaza ciclul menstrual, este un bun tonic nervos si antioxidant de asemenea.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Top 10 alimente pentru mentinerea tineretii.