7 Februarie 2013 publicat în Sanatate 82 share-uri

Povestea berii incepe in Egiptul antic si in Mesopotamia, iar, in prezent, este cea mai populara bautura alcoolica, in intreaga lume. Ceea ce multi dintre noi nu stiu este faptul ca, daca este consumata in cantitati reduse, aceasta are foarte multe beneficii asupra propriei sanatati.

Povestea berii incepe in Egiptul antic si in Mesopotamia, iar, in prezent, este cea mai populara bautura alcoolica, in intreaga lume. Ceea ce multi dintre noi nu stiu este faptul ca, daca este consumata in cantitati reduse, aceasta are foarte multe beneficii asupra propriei noastre sanatati.

In primul rand,

doctorii o recomanda pentru intarirea tonusului. Aceasta contine vitamina B, care ne ajuta sa ne mentinem o piele sanatoasa, un tonus muscular adecvat, combate bolile cardiovasculare si intareste sistemul imunitar. Intrucat nu contine grasimi, berea poate preveni formarea cheagurilor de sange.

Unele studii au aratat faptul ca aceasta bautura ajuta la intarirea sistemului osos, in special in cazul barbatilor. Chiar daca este saraca in calciu, aceasta contine o substanta ce previne degradarea oaselor si, implicit, osteoporoza.

Pe de alta parte, berea este bogata in antioxidanti, ce provin din hameiul si maltul din care aceasta este compusa. Acesti antioxidanti previn aparitia cancerului. Un consum moderat de bere imbunatateste memoria si, mai mult de atat, previne formarea pietrelor la rinichi, riscul aparitiei acestora fiind diminuat cu peste 40%.

Poti folosi berea si pentru a te imbaia. Adauga in cada cu apa o sticla de bere, iar pielea ta va deveni mai catifelata. Nu iti face probleme in privinta mirosului: contrar asteptarilor, vei mirosi a paine proaspata, datorita drojdiei.

De asemenea, berea poate fi folosita si pentru a te spala pe cap, fiind recomandabila in special in cazul persoanelor cu parul mat, lipsit de viata. Pune o cana de bere la fiert, la foc mediu, pentru a elimina alcoolul, iar dupa ce s-au evaporat trei sferturi din aceasta, las-o sa se raceasca, apoi amestec-o cu o ceasca de sampon si spala-te normal. O alternativa este sa iti masezi parul cu bere, din abundenta; dupa 15 minute, dupa ce ai lasat sa actioneze, clateste-ti parul si spala-l cu samponul pe care il folosesti. Parul isi va recapata vitalitatea.

Daca ai picioarele obosite, toarna intr-un lighean niste bere rece si stai cu picioarele in acesta. Conform medicilor, se pare ca berea rece face adevarate minuni in acest sens.

Poti utiliza berea si in bucatarie; marineaza carnea timp de cateva ore, iar dupa ce ai gati-o, vei putea observa ca aceasta este foarte frageda si gustoasa.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Foto: Wineware.co.uk


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri