28 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 94 share-uri

Una dintre cele mai populare bauturi in zilele noastre este sucul acidulat. Sunt familii in care nu exista masa de la care sa lipseasca sucul acidulat. Ba mai mult, acesta a devenit semn de buna - stare. Si nu uitam nici acum isteria provocata de apritia sucului la dozator din anii '90.

Cu toate acestea, abia in ultima perioada incepem sa constientizam de ce... sucul acidulat nu este tocmai bun:

7 efecte negative ale sucului acidulat

1. Acidul fosforic pe care il contine sucul acidulat iti slabeste oasele si iti afecteaza dintii.

2. Indulcitorul artificial in exces creeaza dependenta. Vrei din ce in ce mai mult.

3. Culoarea caramelizata nu adauga gust, ci este obtinuta dintr-un chimical artificial care este folosit si in cosmetica si care are potential cancerigen.

4. Aspartamul care este adaugat in suc este unul dintre cele mai controversate ingredient din industria alimentara. Exista surse care mentioneaza nu mai putin de 92 de efecte secundare ale acestui chemical. Nu este adaugat in sucul acidulat, dar in timpul digestiei, aspartamul, un indulcitor foarte uzitat, se descompune in doi amino-acizi - formaldehida + acid formic si methanol. Formaldehida este un compus cancerigen. Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali). (www.naturalmall.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

5. Fructoza obtinuta din porumb este o froma de zahar foarte concentrat care creste nivelul de grasimi in corp, ccolesterolul si nivelul trigliceridelor; de asemenea iti creste senzatia de foame.

6. Benzonatul de potasiu este un conservant care in corp se transforma in benzen. Benzenul expus la soare devine cancerigen.

7. Colorantii alimentari care se gasesc in sucurile acidulate afecteaza functionarea creierului, produc un comportament hiperactiv si tulburari de concentrare.

Garbo.ro iti mai recomanda si:

Ce se intampla in corpul tau cand bei un singur pahar de Cola

Zaharul, otrava dulce. 15 curiozitati despre zahar!

Cate lichide ar trebui sa bem in functie de varsta?

Aboneaza-te la news-letterul Garbo.ro pentru a citi si alte informatii esentiale din lifes-style feminin.


Foto: alexisnyal


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri