Vara sau iarna, fustele se vor purta mereu, la fel si rochiile, aceasta tinuta emanand feminitate, seductie, senzualitate. Nu mai aducem in discutie viata intima, in care aspectul fizic isi are importanta sa.
O dieta anticelulitica va impune deci consumul unor alimente bogate in vitamine si minerale, acestea fiind in special fructele si legumele. Incercati sa evitati fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii, pepenii, fructe stafidite etc.

Consumul de proteine este foarte important pentru a-i asigura organismului aminoacizii din care va crea proteinele structrale, evident si pe cele de la nivelul tesutului subcutanat, responsabile de mentinerea integritatii structurale a acestor tesutri. Astfel, consumul de carne este esential, indicata fiind carnea de pui, de vita si pestele. Oricat de apetisant vi s-ar parea, excludeti din alimentatie carnea de porc, care, pe langa grasimile pe care le contine chiar si in muschi (muschiul de porc prezinta tesut gras printre fibrele musculare), este destul de bogata in toxine, acestea avand o implicatie importanta in formarea celulitei.

Dulciurile nu intra in regimul anticelulitic, sunt suficiente cantitatile de glucoza obtinute din consumul fructelor. Prajiturile sunt destul de daunatoare, mai ales cele care contin frisca (bogata in grasimi si toxine). Puteti totusi manca o prajitura din cand in cand, insa nu zilnic.

Consumul de fibre este foarte util in combaterea celulitei. Astfel, in fiecare dimineata este indicat sa mancati cereale, eventual cu iaurt sau lapte, lactatele fiind bogate in calciu si unele proteine.

Alte alimente indicate in dieta anticelulitica si care contin suficiente vitamine utile pentru organism si eliminarea grasimilor ar mai fi: ouale (unul pe saptamana este suficient, iar daca va plac foarte mult, nu trebuie mancate mai des decat la trei zile), ciupercile, somonul, morcovi, ardei grasi, citrice, rosii, fasole verde, masline, migdale, grau, susan si cereale integrale, soia, fructe de mare etc.

Obligatoriu, pentru a creste rata succesului, va trebui sa asociati dietei anticelulitice si exercitiile fizice. Cele mai utile exercitii fizice anticelulitice sunt: exercitiile usoare de aerobica, miscari de brate, trunchi si picioare, atletismul (cu rezultate foarte bune, insa este destul de obositor), mersul pe jos in ritm rapid si pe distante lungi, inotul (ideal pentru inlaturarea celulitei, remodelare corporala si tonifierea pielii, precum si pentru sanatatea organismului). Puteti asocia exercitiilor fizice si masajul, destul de util si foarte relaxant.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri