Ingrediente maioneza de post:
- faina – 2 linguri
- apa – 1/2 cana
- mustar – o lingura
- zeama de lamaie- 2 linguri
- ulei – 150 – 200 ml
- sare dupa gust
Mod de preparare maioneza de post:
Pentru inceput, combinam faina cu 3 – 4 linguri de apa pana se leaga bine. Restul apei o punam la fiert, iar in momentul cand aceasta incepe sa fiarba punem si compozitia de faina, mestecand energic timp de maxim un minut pana are textura unei budinci.
Stingem focul si lasam sa se raceasca pentru cateva minute, iar apoi adaugam mustarul si zeama de lamaie. Uleiul se toarna cate un pic, iar apoi se mesteca energic pana se leaga asemenea maionezei cu oua. La final, se adauga sare dupa gust.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor