Cea mai economa salata de boeuf...un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi!

Fiecare isi face salata dupa propriile ingrediente, eu am folosit asa:

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de boeuf cu maioneza de post:

  • 1 telina
  • 2-3 cartofi
  • 5 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 4 castraveti murati

Maioneza de post:

  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • mustar
  • zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare salata de boeuf cu maioneza de post:

Se pun la fiert: telina, cartofii, morcovii si radacina de patrunjel. Dupa ce au fiert toate le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu maioneza facuta asa: se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. Este buna, gustoasa si la consistenta e identica cu cea preparata cu ou.


O reteta propusa de: iulia festeu (at_iulia)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri