O reteta gustoasa de orez Basmati cu morcov si usturoi

In unele din articolele mele, v-am povestit despre tipurile de pregatire a orezului. Odata cu aceasta reteta culinara voi incerca sa va expun putin despre orezul Basmati. Din traducerea sanscrita orez basmati inseamna “orez aromat“. Intr-adevar o data descoperit acesta, va veti indragosti de el si veti dori sa il pregatiti foarte des. Dupa fierbere acesta va avea o textura atat de minunata cu o usoara aroma. Exista mai multe diferente fata de celelalte tipuri de orez, cum ar fi: bobul acestuia este mult mai lung, iar la fierbere nu se vor lipi intre ele boabele. Celor ce fug de orez din cauza amidonului, il recomand cu caldura deoarece contine un procentaj mic iar o portie de orez Basmati nu creste foarte mult indicile glicemic in organism. Acesta in comert se gaseste sub mai multe tipuri: brun sau alb, fiecare portie in folii separate sau de-a-ntregul. Noi am descoperit orezul Basmati intr-o cutie, avand patru pungi cu cate o portie de orez. Iar conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Ingrediente necesare pentru reteta orez Basmati cu morcov si usturoi:

  • orez Basmati – 150 gr
  • morcov- 2 buc
  • usturoi- 5 catei
  • curry- o lingurita
  • ghimbir – 1/2 lingurita
  • sare, suflet si piper dupa gust.

Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 2 portii de orez Basmati cu morcov si usturoi.

Timp de pregatire orez Basmati cu morcov si usturoi: 15 min.

Modul de preparare a retetei culinare Orez Basmati cu morcov si usturoi:

1. Conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.
2. In acest timp, curatam morcovul si intr-o tigaie cu putin ulei incalzit il punem. Apoi curatam usturoiul si tocat marunt il amestecam putin. Dam focul la minim si totul lasam la calit, sub un capac, pentru minim 7 min. Inainte de a inchide focul, cu un cutit verificam morcovul, iar daca acesta este moale punem si mirodeniile, amestecam bine si inchidem aragazul.
3. Scoatem orezul si il lasam la scurs pentru 2 min, iar apoi il punem in tigaia cu morcovul si usturoiul, mestecam bine si gustam daca este destula sare.

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Uitati ce repede a fost si este atat de bun si sanatos.

Pe culinare.tv puteti descoperi multe alte retete interesante


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri