Din seria...legume la cuptor, propun o reteta superbuna, supersanatoasa si destul de light, de servit dupa amiaza sau seara.

Stand azi si gandindu-ma ce sa mai fac de mancare, imi vine pofta de cartofi rumeniti la cuptor, si de ce sa nu fac o mancare din asta.


Am luat cativa cartofi, i-am taiat cubulete, o bucata de dovlecel, taiat si el cubulete, o ceapa facuta julienne si presarata peste cartofi, si ca sa dau un pic de aroma animala am luat si cateva felii de kaiser, le-am taiat fidelute si le-am imprastiat pe deasupra.
Am stropit cu ulei de masline toata increngatura asta, si am binecuvantat cu sare de mare grunjoasa, piper aromatic, boia de ardei si un amestec de cimbru cu rozmarin si marar uscat.
Apoi m-am incumetat sa bag manutele mele printre aceste "bucatele" si sa fac in asa fel incat fiecare dintre ele sa prinda din luciul uleiului si aroma condimentelor.
Am dat la cuptor la foc mediu timp de 45-60 de minute (depinde cat de bine facute le vreti) si intre timp am apucat sa fac un sos din: iaurt, doi catei de usturoi tocat, un fir de sare, un fir de piper si un strop de ulei de masline, un strop de sos Worchester si colac peste pupaza am mai tocat marunt si un castravecior murat.
Cand tava a iesit de la cuptor, am lasat-o sa se odihneasca un minut si apoi am aranjat-o portie pe o farfurie intinsa peste care am stropit cu sosul alb, si am ornat cu ceva patrunjel proaspat tocat si un pic de chilli, de asemenea maruntit ca era iute in draci.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Alte retete interesante puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri