17 Martie 2015 publicat în Retete culinare 7 share-uri

Pentru multi oameni, sa faci pizza de casa este o activitate de genul "totul sau nimic". Fie bucataria devine o zona de razboi, timp de o zi, pentru toate ingredientele implicate, fie ne blocam la ceva nu foarte complicat si ne face sa ne pierdem rabdarea. Tocmai de aceea consideram aceste sfaturi utile si le prezentam pentru data viitoare cand vreti sa faceti pizza si nu vreti sa va stricati bucataria si ziua.

1. Gasiti aluatul potrivit

Fie ca preferati pizza cu blatul pufos sau cu blatul crocant, alegeti din prima faza ce tip de aluat veti avea. Un truc ar fi acela ca inainte sa incepeti sa framantati aluatul, alimentele sa fie pastrate la temperatura camerei timp de 30 de minute. Daca ai timp, dupa ce ai framantat aluatul, este important sa-l tii peste noapte la frigider. Gasiti aici 5 retete pentru diferite blaturi de pizza.

2. Preparati sos de pizza, nu de spaghete

Daca va ganditi sa amestecati intr-o tigaie rosiile dintr-un borcan, legume si ceva carne, pe care le amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn, sa stiti ca ati ales varianta gresita. Luati cateva rosii dintr-o conserva si o ceapa rosie, de preferinta. Tocati marunt ceapa si o caramelizati intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati 2-3 catei de usturoi, tocati marunt. Adaugati apoi rosiile, cateva frunzulite de oregano, asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba. Puneti-l pe blatul de pizza cat inca este cald.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sursa foto Shutterstock blat de pizza

3. Folositi branza reala

O branza de proasta calitate = o pizza mai putin gustoasa. Folositi mozzarella fresh. Evitati branzeturile foarte grase, de exemplu cheddar. Rezultatul final va fi o un blat de pizza cu ceva foarte uleios. Nu vreti asta.

4. Nu faceti exces de toppinguri

Stiti expresia "cu de toate", nu-i asa? La pizza nu se aplica. Fiti rezonabili cu voi, mai mult de 3-4 toppinguri nu prea au ce cauta pe o pizza. Cu cat vor fi mai multe, blatul se va ingreuna si nu mai creste, se va coace mai greu.

5. Fiti adulti responsabili

Ati facut 10 blaturi de pizza? Felicitari! Le veti manca pe toate? Speram ca nu. Fiti responsabili fata de stomacul vostru si nu-l incarcati cu multa pizza. La fel, nu va faceti o obisnuita din a gati pizza in fiecare zi. Chiar daca nu suntei implicati in lupta cu kg, organismul nostru are nevoie de hrana diversificata.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Sursa foto main articol pizza

Gasiti aici un mod foarte interesant de a face un tort din pizza.

Descoperiti si alte retete delcioase de pizza.

Pentru vegetarieni, 3 retete de pizza vegetariana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri