Surpriza placuta pentru iubitorii de omleta: un tort facut din omleta-clatite cu crema de branza si marar. Micul dejun - cadou perfect intr-o zi aniversara.

Da, ai citit bine. Un tort facut din omleta, cu crema de branza si marar, decorat cu frunze de patrunjel. Suna bine pentru o dimineata speciala, nu-i asa? E perfect si pe post de aperitiv, de luat la picnic sau la birou. Iar modul de preparare, nici macar nu-ti imaginezi cat de simplu si rapid este. Dar sa trecem la treaba. Avem nevoie de urmatoarele:

  • 8-10 oua
  • ulei
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe rosii
  • 4 ardei kapia copti
  • 5-6 linguri de lapte
  • 300 gr branza fagaras
  • 100 gr smantana
  • o legatura de marar

Acum ca am insirat toate ingredientele pe masa, sa incepem combinarea lor. In primul rand, spalam bine legumele. O sa lucram in 2 boluri. Dovlecelul il taiem cubulete si il calim intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce s-a calit, punem dovlecelul intr-un bol. Tocam ceapa rosie si ardeiul copt, dupa care la punem la calit. Prima data ceapa, iar dupa un minut-doua, adaugam si ardeiul. Dupa acest pas, punem cele doua intr-un bol. Spargem 5 ou in bolul cu dovlecelul si 5 in bolul cu ceapa si ardei. Adaugam lapte in cele doua boluri, potrivim de sare, piper si alte condimente preferate si amestecam bine. Cand s-au omogenizat bine, incingem ulei intr-o tigaie si incepem sa prajim omlete-clatite. Vom obtine cam 3-4 clatite cu dovlecel si vreo 3-4 cu ceapa si ardei. Dupa aceasta operatiune, ne concentram putin pe crema de branza. Intr-un alt bol, punem branza fagaras pe care o amestecam cu smantana si mararul tocat marunt. Amestecam bine sa se intrepatrunda toate gusturile. Acum incepe partea amuzanta si anume, asamblarea tortului. Incepem la baza cu o clatita cu dovlecel, sa zicem, nu are importanta ordinea clatitelor. Deci clatita, un strat de crema de branza, clatita, crema de branza si tot asa pana terminam clatitele. Neaparat " acoperisul" va trebui sa fie o clatita. Decoram cu frunze de patrunjel sau busuioc verde, taiem felii si asezam frumos pe farfurii. Turnam cateva picaturi de ulei de masline pe fiecare felie, pentru decor si ne bucuram de tortul de omleta.

Foto fr si main: By Stepanek Photography /Shutterstock

Drept inspiratie, urmareste clipul de mai jos:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri